TEMPERATURES

Terrassa, en alerta per forta calor

Les temperatures màximes fregaran els 40 graus

per A.M., Barcelona, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 10:00 |
Termòmetre de la Rambla d'Ègara de Terrassa | Anna Mira
Les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida es troben en alerta per calor des d'aquest dilluns i durant els pròxims dies. Concretament, s'ha activat una alerta groga per temperatures que podran oscil·lar entre els 30 i els 39 graus. Aquesta situació s'allargarà fins divendres a última hora.

A Terrassa s'esperen màximes d'entre 35 i 38 graus entre aquest dilluns i divendres, que es registraran durant el migdia. A la nit, la temperatura baixarà, com a molt, fins als 20 graus. També s'esperen fortes ratxes de vent, de fins a 30 km/h. No s'esperen pluges ni una remarcable presència de nuvolositats.


 

L'alerta per calor afecta bona part de la Península Ibèrica, on es preveu predomini dels temps sec i assolellat. A banda de les tres demarcacions catalanes, també estaran en alerta groga Granada, Jaén, Osca, Saragossa, Àvila, Salamanca, Albacete, Ciudad Real, Conca, Badajoz i Madrid.

L'activació d'alertes arriba coincidint amb l'inici de la canícula a Catalunya. La canícula és el terme astronòmic batejat pels romans que es coneix com el període més càlid de l'any. Aquesta dura uns 40 dies de mitjana, entre els mesos de juliol i l'agost. Oficialment, l'inici d'enguany ha estat aquest passat dijous, 15 de juliol. 

 

Participació