Els veïns de Can Roca demanen solucions farts de l'incivisme al barri

Reclamen una presència "activa" de la policia, sancions exemplars i videovigilància a les zones més concorregudes

Blocs de pisos al barri de Can Roca de Terrassa.
Blocs de pisos al barri de Can Roca de Terrassa. | GSV
M.S.
15 de juliol del 2021
Actualitzat el 16 de juliol a les 9:53h
Actes vandàlics com trencament de vidres de cotxes o de mobiliari urbà, abocaments il·legals de residus, botellots, reunions sorolloses o conducció temerària de patinets elèctrics. Són algunes de les mostres d'incivisme amb què s'han trobat els veïns del barri de Can Roca les últimes setmanes.

L'Associació de Veïns del barri ha compartit, en una roda de premsa celebrada aquesta setmana, el que creuen que és una situació que deteriora la tranquil·litat i la qualitat de vida "que té i ha tingut sempre" aquesta zona del nord de Terrassa. Per això, l'entitat ha fet una sèrie de reclamacions per apuntalar la "seguretat i civisme" entre el veïnat.

És en aquest context, que demanen una presència "activa" de la policia, a qui demanen "evitar l'actitud passiva i permissiva" tot proposant una "educació cívica d'intensitat". En la mateixa direcció, reclamen càmeres de videovigilància als carrers, especialment en "zones de contenidors i carrers i places concorregudes".

En aquest sentit, també insten a canviar el sistema de sancions, i que, a més de les multes econòmiques, els infractors prestin serveis a la comunitat, en espais com hospitals, residències i serveis funeraris. En la mateixa direcció, demanen a l'Ajuntament "més fermesa i no escudar-se en competències autonòmiques o estatals". En definitiva, un conjunt de mesures per a combatre la permissivitat.