Es doblen en una setmana els ingressos per Covid-19 als hospitals de Terrassa

Els indicadors de la pandèmia continuen a nivells preocupants tot i una petita caiguda

Els hospitals de Terrassa atenen actualment 82 pacients per coronavirus.
Els hospitals de Terrassa atenen actualment 82 pacients per coronavirus. | Albert Alemany
M.S.
14 de juliol del 2021
Actualitzat el 16 de juliol a les 11:02h
La cinquena onada de la Covid-19 ja és un fet. A Terrassa, això es demostra en un repunt dels indicadors de la pandèmia, que es mantenen a uns nivells impensables un mes enrere. Respecte a l'últim recompte, l'únic indicador que puja és la xifra d'ingressats, però la resta es troben encara en registres preocupants.

Als hospitals de Terrassa, actualment hi ha 82 pacients, la xifra més alta dels últims dos mesos. El juliol va començar amb una quinzena d'ingressats, i tot just fa una setmana, n'hi havia una quarantena, augment que evidencia que la xifra s'ha doblat en set dies. D'aquests, set es troben a l'UCI. El CST atén 49 pacients, i MútuaTerrassa, 33.

El risc de rebrot se situa en 1.225 punts, 35 punts més que fa una setmana. Fins aleshores, el màxim històric havia estat un pic puntual i aïllat de 1.079 de l'octubre, tal com mostra el gràfic inferior. El present juliol va començar amb 696 després de mesos d'estancament. La velocitat de contagi se situa en 1.65 contagis per positiu, un registre preocupant però molt per sota dels 3,70 de fa una setmana.
 

L'última setmana s'han detectat 1.073 nous casos a Terrassa. A les dues anteriors se'n van detectar 599 i 85, respectivament. Els últims set dies s'ha registrat un 14,79% de positivitat en més de 8.200 PCR i testos d'antígens. L'OMS recomana mantenir aquest índez per sota del 5%, i de fet, del febrer i fins Sant Joan es va mantenir entre el 2 i el 3%. Pel que fa a les defuncions, no se'n produeixen des de la setmana del 26 de juny, amb 536 morts des de l'inici de la pandèmia a Terrassa.
<span style="color: rgb(33, 37, 41); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, " segoe="" ui",="" roboto,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" "noto="" sans",="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" "segoe="" ui="" symbol",="" emoji";="" font-size:="" 16px;="" text-align:="" center;"="">