L’exposició «ATMOS-FEAR» tanca amb la música en directe de Nico Roig

La mostra fotogràfica de l’arquitecte i aviador Jon Tugores mostra l’impacte de les ciutats europees sobre el medi des d’una perspectiva aèria

El cantant i compositor Nico Roig
El cantant i compositor Nico Roig | Factoria Cultural de Terrassa
M.R.
12 de juliol del 2021
Actualitzat el 15 de juliol a les 14:30h
La Factoria Cultural de Terrassa posarà fi a l'exposició del fotògraf Jon Tugores amb un concert gratuït del cantant i compositor Nico Roig, aquest dijous 15 de juliol a les 20 h. Per anar a l'acte de tancament cal confirmar assistència a través del correu electrònic de La Factoria. L'últim dia de l'exposició serà el divendres 16 de juliol.

Amb aquest concert es posarà fi també a un cicle d'activitats dins de l'exposició. Durant els més de tres mesos que porta la mostra de Tugores a la Factoria, s'han celebrat un parell de taules rodones titulades Ètica vs. Ciutats, en les quals es va deliberar sobre quin és el model de ciutat que volem pel futur i en les que van participar distingits professionals com els arquitectes Vicente Guallart, Olga Subirós, Adrià Goula i Xavier Matilla, la degana del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, l'economista Anna Gener i la periodista Laura Pinyol.

ATMOS-FEAR recull una sèrie de fotografies aèries de ciutats europees que inviten a reflexionar sobre la relació de les ciutats amb el medi ambient. Tugores vol provocar una reacció ètica sobre l'impacte de l'ésser humà en el medi ambient en les zones urbanes i periurbanes. Aquesta reflexió també la fa el fotògraf sobre la ciutat de Terrassa preguntant-se si les fotografies de la capital del Vallès Occidental seran les darreres imatges abans del canvi climàtic. A més, la considera una gran ciutat d'àmbit europeu que ha de tenir un compromís amb el medi ambient. Tugores afegeix que 'el punt de no-retorn ens farà haver d'assumir una nova Terrassa que ara no ens imaginem. Les imatges que es presenten documenten aquest moment'.

Jon Tugores va presentar la seva primera exposició d'ATMOS-FEAR el 2019 a Barcelona, a l'Hotel Alma. Aquesta segona edició continua a Terrassa per a després ser exposada a Berlín i l'any vinent a Manchester, sent considerada com work in progress, una obra inacabada que mostra cada ciutat on s'exposa a vista d'ocell.