coronavirus

Terrassa reclama a Salut un punt de vacunació massiu que inclogui el jovent

El risc de rebrot a la ciutat és el més elevat des de l'inici de la pandèmia

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 8 de juliol de 2021 a les 17:00 |
Reunió del Comitè de Seguiment de la Covid-19 a Terrassa durant el juliol. | Aj. Terrassa
L’Ajuntament de Terrassa demana a la Generalitat un punt de vacunació massiu a la ciutat que també pugui administrar el vaccí al jovent. Amb les pitjors dades de la pandèmia, pel que fa al risc de rebrot, que ja arriba als 1.190 punts, el govern local ha recuperat les reunions del Comitè de Seguiment per avaluar i analitzar la situació a la ciutat, i prendre les mesures pertinents. 

La petició del govern local arriba amb la posada en marxa per part de Salut per vacunar amb vehicles mòbils. Aquesta demanda es fonamenta en el fet que la ciutat ha quedat fora dels punts massius de vacunació, "amb els inconvenients que això ha comportat a la ciutadania", tal com ha afirmat l'alcalde, Jordi Ballart. "Com a tercera ciutat de Catalunya en població, reivindiquem que la ciutadania tingui facilitats per accedir a la vacunació de manera àgil i ràpida, sense haver de fer grans desplaçaments", ha insistit.


En aquest sentit, l’alcalde explica que "hem vist que la vacunació havia reduït els riscos de contagi en població adulta, però ara s’està focalitzant en el col·lectiu de joves i és per aquest motiu que s’han de facilitar el màxim l'accés a la vacuna per frenar la nova onada". 

De fet, l'empitjorament de les dades a nivell municipal, ha portat al govern municipal a recuperar les reunions del Comitè de Seguiment Covid-19 per avaluar i analitzar la situació a la ciutat. Així, aquest matí, l’alcalde ha presidit aquesta trobada político-tècnica, per valorar la situació i posar en comú l’estat dels diferents serveis municipals i la

situació a nivell de ciutat a dia d’avui a escala sanitària.

També es sol·licita recuperar les reunions telemàtiques amb el Departament de Salut, juntaments amb alcaldes i alcaldesses de les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, per posar en comú l’evolució de la pandèmia i l’estat dels processos de vacunació de la població. 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació