coronavirus

Terrassa registra el risc de rebrot més alt des de l'inici de la pandèmia

Les dades ja superen el pic de l'onada del passat mes d'octubre i se situen en 1.190 punts

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 8 de juliol de 2021 a les 14:00 |
Les taules exteriors d'un bar a Terrassa. | Anna Mira
Sense fre. Els indicadors de la Covid-19 a Terrassa continuien creixent de manera exponencial a la ciutat. Segons dades del Departament de Salut, fa només cinc dies el risc de rebrot se situava en 696  punts i, a dia d'avui, s'ha doblat i la xifra s'enfila fins als 1.190 punts. Una dada que supera el màxim històric, registrat durant el passat mes d'octubre (1.079).

Per la seva banda, el risc de transmissió cada dia s'incrementa i ja es troba en 3,74. Això vol dir que cada persona infectada pot contagiar a gairebé 4 persones més (cal recordar que aquest indicador s'ha de situar per sota d'1 per controlar l'evolució de la pandèmia).

 

Risc de rebrot de Terrassa. Foto: SalutEls nous positius són majoritàriament gent jove que encara no ha estat vacunada i amb patologia lleu. No obstant això, han incrementat els ingressats de quatre a sis en pocs dies. Tot i això, cada dia s'està vacunant prop de 1.500 terrassencs almenys d'una de les dues dosis.


Per entendre els motius d'aquest augment de contagis es pot apuntar a l'impacte d'un còctel explosiu d'esdeveniments independents i sense relació: un municipi amb un elevat percentatge de població jove; l'arribada de la variant Delta amb més risc de propagació; la selectivitat i viatges de fi de curs dels estudiants; la reobertura de l'oci nocturn (21 de juny); la revetlla de Sant Joan (23-24 de juny); els primers dies de Festa Major (del 2 al 7 de juliol); i l'alliberament de l'obligatorietat de la mascareta en espais exteriors on es puguin garantir les distàncies de seguretat (26 de juny).

Aquesta tendència a l'alça també s'està observant a la resta del país. No obstant això les ciutats amb el risc de rebrot més alts són Barcelona (2.152), Sant Cugat (2.700), Sant Just Desvern (2.767), Sitges (5.481) i Vilassar de Mar (4.215), Canet de Mar (2.000), Molins de Rei (2.752), Puigerdà (3.310), Sant Joan Despí (2.282), Sant Quirze del Vallès (2.026)

Pel que fa a la situació als hospitals, en data del dimecres 7 de juliol, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa registra una persona amb Covid-19 a l'UCI, un altra a la Unitat de Semicrítics i 16, a la planta d'hospitalitzacions, 11 més que fa una setmana. Pel que fa al Consorci Sanitari de Terrassa, hi ha 14 hospitalitzats a planta, 10 més que la setmana passada i es mantenen les dues persones a l'UCI.  

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació