successos

Ballart es reuneix amb el conseller d'Interior per posar fre a la inseguretat dels últims dies

Les mesures es centren en incrementar la vigilància per evitar agressions, baralles i robatoris amb força, a més de millorar la sensació de seguretat a la ciutadania

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 6 de juliol de 2021 a les 21:13 |
Reunió de l'alcalde Jordi Ballart amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. | Rafel Casanova BCF
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s'ha reunit aquest dimarts a la tarda amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per aturar els casos de violència que s'han generat els últims dies a la ciutat. Ambdues administracions han decidit incrementar la presència policial a Terrassa amb l'objectiu d'evitar agressions, baralles i robatoris amb força, a més de millorar la sensació de seguretat a la ciutadania. 

Després d'un cap de setmana de Festa Major amb alguns casos de violència a la ciutat, ja dissabte, la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra van acordar reforçar la presència policial. Ara, després de la reunió d'aquesta tarda, s'ha decidit posar en marxa aquest desplegament a partir d'aquest divendres. La voluntat és reforçar i visibilitzar la presència permanent de cossos de seguretat als carrers de la ciutat, en especial a les zones on s’acostumen a produir concentracions de persones als vespres i a les nits, com al carrer de la Rasa, al Centre de Terrassa.


Per Ballart la reunió ha servit per "exposar al conseller la preocupació municipal davant les situacions d’inseguretat que ens transmet la ciutadania i valorar la idoneïtat de reforçar la presència policial als carrers de la ciutat de manera immediata". Per la seva banda, el conseller d'Interior, ha refermat la predisposició del Govern català davant les demandes exposades pel consistori i s’ha emplaçat a "seguir explorant vies de col·laboració conjuntes entre les dues administracions per enfortir els nivells de seguretat a la ciutat".

En relació amb casos que s’han produït aquest cap de setmana a la ciutat, l’alcalde ha demanat als responsables d’Interior "que s’agililitzin al màxim les investigacions obertes i es puguin detenir quan abans els autors de les agressions". 


De fet, aquest mateix dilluns, Ballart va fer públic un comunicat a les xarxes socials on afirma que "ni girem l'esquena ni minimitzem la realitat que estem vivint" i on admetia que els preocupa "la sensació d'inseguretat i perill que es pot generar a la ciutat". Un missatge que ha volgut refermar l'alcalde qui ha dit que "el nostre deure és actuar i respondre a les necessitats de la ciutadania, escoltar i actuar en conseqúència". 


Per part municipal, a més, s’han previst mantenir els punts d’informació i conscienciació per gaudir d’un oci nocturn responsable, per atendre i assessorar a la ciutadania davant denúncies d’assetjaments i/o agressions sexistes o lgtbifòbiques que es puguin produïr a les nits. A més, també s’ha previst reforçar aquests punts amb educadors socials per tal d’arribar a més població, en especial als joves, per conèixer les seves necessitats i propostes.

 

Participació