coronavirus

El risc de rebrot es dispara a Terrassa i ja s'aproxima als 700 punts

Les dades continuen incrementant dia rere dia de forma exponencial

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 5 de juliol de 2021 a les 11:50 |
Les taules exteriors d'un bar a Terrassa. | Anna Mira
Els indicadors de la Covid-19 a Terrassa comencen a elevar-se de manera exponencial. Segons dades del Departament de Salut, fa 15 dies, el risc de rebrot se situava en 78 punts i, a dia d'avui, la xifra s'enfila fins als 696 punts. Tot i que el passat mes d'octubre la ciutat va registrar els valors més alts del risc de rebrot (1.079), la xifra està creixent de manera exponencial. Per la seva banda, el risc de transmissió s'ubica en 3,23 (cal recordar que aquest indicador s'ha de situar per sota d'1 per controlar l'evolució de la pandèmia).

Els últims dies, la ciutat està registrant prop d'un centenar de nous positius diaris malgrat que aquesta preocupant dada no s'està traslladant en un augment d'ingressos hospitalaris que a dia 4 de juliol és d'una persona. Això és degut a que la majoria d'afectats són joves a qui el virus de forma general els afecta amb menor gravetat. Tot i això, cada dia s'està vacunant prop de 1.500 terrassencs almenys d'una de les dues dosis.


Per entendre els motius d'aquest augment de contagis es pot apuntar a l'impacte d'un còctel explosiu d'esdeveniments independents i sense relació: un municipi amb un elevat percentatge de població jove; l'arribada de la variant Delta amb més risc de propagació; la selectivitat i viatges de fi de curs dels estudiants; la reobertura de l'oci nocturn (21 de juny); la revetlla de Sant Joan (23-24 de juny); els primers dies de Festa Major (del 2 al 7 de juliol); i l'alliberament de l'obligatorietat de la mascareta en espais exteriors on es puguin garantir les distàncies de seguretat (26 de juny).

Aquesta tendència a l'alça també s'està observant a la resta del país. No obstant això les ciutats amb el risc de rebrot més alts són Sant Cugat (2.088), Sant Just Desvern (2.224), Sitges (3.596) i Vilassar de Mar (4.121).


Pel que fa a la situació als hospitals, en data del divendres 2 de juliol, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa registrava una persona amb Covid-19 a la UCI, un altra a la Unitat de Semicrítics i cinc més a la planta d'ospitalitzacions. Pel que fa al Consorci Sanitari de Terrassa, hi havia quatre hospitalitzats a planta i dues persones més a la UCI.  

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació