L’Ajuntament continua amb la transformació urbana del barri del Segle XX

El Pla de Millora Urbana contempla crear una nova zona residencial al tram final del carrer de Baldrich

Final del carrer Baldrich on es farà la remodelació.
Final del carrer Baldrich on es farà la remodelació. | Anna Mira
M.R.
04 de juliol del 2021
Actualitzat el 26 de maig del 2022 a les 14:52h
Després dels Plans de Millora Urbana (PMU) de la Rambleta del Pare Alegre i dels carrers Navas de Tolosa i de la carretera de Rubí, l’ajuntament de Terrassa ha aprovat un nou pla per a la remodelació de l’últim tram del carrer Baldrich, al barri del Segle XX.

Aquest nou pla, abasta els carrers de Baldrich, Doctor de Torras i Bages i la carretera de Rubí, on hi ha edificacions industrials en desús. Es pretén transformar aquest espai industrial, de 5.072 m², en un nou espai residencial, destinant un 95% del sòl a la construcció d’habitatges. Es preveu un màxim de 79 vivendes, de les quals 55 seran lliures, 16 es destinaran a habitatges de protecció general, i vuit a habitatges protegits concertats. 

Sobre els edificis, el PMU contempla que tinguin una alçada màxima de quatre plantes (una baixa i tres plantes) destinades principalment a l’ús d’habitatges i, en una menor part, a altres usos com comerços i oficines.

Pel que fa als espais públics, el pla pronostica dedicar 2.076 m² a la vialitat de la zona i la construcció d’una plaça pública al final del carrer Baldrich que connecti amb el parc de Vallparadís, amb la intenció de què sigui un punt de trobada per al veïnat. Després de l'aprovació inicial s'obrirà el període d'informació pública de les obres que encara no tenen una data d'inici fixada.