Torna el cinema a la fresca al MNACTEC amb tres sessions al juliol

'Madame Curie', 'Próxima' i 'Ad Astra' es projectaran al pati del Museu

Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya | Cedida
M.R.
02 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:48h
El cicle de cinema a la fresca torna al juliol organitzat pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). La recerca científica és el tema principal d'aquesta cinquena edició amb la projecció de les pel·lícules Madame Curie, Próxima i Ad Astra.

El preu de cada sessió és de 2 euros i es recomana comprar l'entrada anticipada en línia o bé al museu per a assegurar-se la plaça a cada pel·lícula. Així doncs, les nits dels divendres 9, 16 i 23 de juliol es podrà gaudir de bon cinema en un entorn inimitable.

El divendres 9 de juliol a les 21:30 es projectarà Madame Curie (2019, Regne Unit). Dirigida per Marjane Satrapi, la pel·lícula narra la història real i increïble de Marie Sklodowska-Curie i el seu treball guanyador del Premi Nobel que va canviar el món. A mesura que descobreix elements radioactius prèviament desconeguts, es torna evident que la seva recerca podria conduir a aplicacions en medicina que permetrien salvar milers de vides, però també a usos bèl·lics que podrien destruir-ne milions.


El divendres 16 de juliol a la mateixa hora es projectarà Próxima (2019, França) de la directora Alice Winocour. Sarah és una astronauta francesa que s'entrena a l'Agència Espacial Europea a Colònia. És l'única dona dins del programa i viu sola amb Stella, la seva filla de set anys. Quan Sarah és escollida per formar part de la tripulació d'una missió espacial d'un any de durada anomenada Próxima, es produeix un distanciament en la relació entre mare i filla.


El cicle es tancarà el divendres 23 a les 21:30 amb el film nord-americà Ad Astra (2019), del director  James Gray. Brad Pitt interpreta a l'astronauta Roy McBride, que viatja als límits exteriors del sistema solar per trobar el seu pare perdut i desxifrar un misteri que amenaça la supervivència del nostre planeta. El seu viatge revelarà secrets que desafien la naturalesa de l'existència humana i el nostre lloc en el cosmos.