Es reprogramen diversos concerts de la Festa Major de Terrassa

Des d'aquest divendres i fins al 7 de juliol s'han programat activitats per a tots els públics

Concert d'Oques Grasses a la Festa Major de Sant Cugat.
Concert d'Oques Grasses a la Festa Major de Sant Cugat. | Lali Puig / Aj. Sant Cugat
A.M
02 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:54h
Després d'un any amb una Festa Major confinada i sense activitats al carrer, aquest divendres 2 de juliol Terrassa donarà el tret de sortida a una Festa Major que arriba en ple increment de casos de coronavirus arreu. L'Ajuntament, però, ha organitzat més d'un centenar d'activitats i espectacles perquè els terrassencs puguin tornar a gaudir de la festa grossa de la ciutat. No obstant això, un total de set concerts i tres sessions de DJ incloses dins de la programació de la Festa Major 2021 s’han reprogramat per adaptar-los a les mesures sanitàries i de seguretat vigents. 

Aquesta tarda, l'historiador i exdirector del Museu de Terrassa, Domènec Ferran, serà l'encarregat de fer el pregó que marcarà l'inici de la festa. Estarà acompanyat de l'actuació a porta oberta dels Gegants de Terrassa, els Bastoners, els Nans i també de l'Àliga i els Ministrils del Raval. Tot seguit, a les 20.30, es coneixerà el Capgròs de l'any 2021. Abans se celebrarà l'Encesa del Ciri i la Baixada del Drac.

Canvis a la programació d'última hora
Fins al dimecres 7 de juliol tothom qui vulgui accedir a alguna de les activitats del programa, ho haurà de fer reservant l'entrada per tal de controlar l'aforament i garantir la seguretat i evitar contagis. Els actes i esdeveniments es repartiran en una desena d'ubicacions com l'Estadi Olímpic, el Raval de Montserrat, la plaça del Rector Homs, l'Auditori Municipal o l'escola Vallès. Però, la situació sanitaria ha fet reprogramar diversos concerts: 

- A l'escola El Vallès, el concert de La Mamba Sonora, que s’havia de celebrar divendres dia 2, a la 1.30h (de dissabte), s’ha reprogramat a dimarts 6 de juliol a les 21 h. L’actuació de Tremendo, prevista pel dissabte 3 a la 1.30h, també passa al mateix dimarts 6, a les 22 h.
- El concert de Garrapata Mulata, programat per diumenge a la 1.30 h de dilluns, s’avança a les 20 h del mateix diumenge dia 4 a l’escola El Vallès.
- Les actuacions de dissabte previstes a l’escola El Vallès s’han reajustat d’horari quedant així: a les 19 h Jesús Sumariva; a les 20 h Balkan Paradise Orchestra; a les 22 h, Doctor Basilio; i a les 0 h, Chacho Brodas. 
- Pel que fa a les sessions de DJ de l’Espai Vapor, que se celebren a la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa, s’han de reprogramar les actuacions de Haal 9000; Maadraasoo; Gnomalab. 

Torna la cultura popular amb públic
Un dels pals de paller de la Festa Major de Terrassa és la cultura popular, i a l'edició del 2020, es va celebrar a mitges. La gentada no va poder veure-la en directe, i es van fer retransmissions en directe dels actes més destacats. Enguany, però sí que es permetrà l'assistència de la ciutadania. Per combatre les altes temperatures, l'Ajuntament ha instal·lat diversos nebulitzadors per refrescar-se.  

Els concerts i el Jove, a l'Estadi Olímpic
Enguany, el Jove deixarà el parc de Vallparadís per celebrar-se a l'Estadi Olímpic de Terrassa durant les nits del 2, el 3 i el 4 de juliol. Mabel Flores serà la primera d'actuar, el dijous 2 de juliol a les 20 h. Doctor Prats seguirà la festa a partir de les 24 h. El dia 3 serà el torn de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic (20 h), i de Lildami (24 h). I per acabar, el diumenge actuaran els Sense Sal (20 h) i Miki Núñez (24 h).

Paral·lelament, l'escola també l'escola Vallès acollirà concerts. El 2 de juliol actuaran Suu (22 h), Maruja Limón (24 h) i la Mamba Sonora (01 h). El dissabte 3 de juliol serà el torn de la Balkan Paradise Orchestra (22 h), Dr Basilio (24 h) i un doble concert a la una de la matinada: Tremendo i Chacho Brodas. Les mateixes nits hi haurà actuacions de música alternativa i punxadiscos a la zona esportiva municipal de Can Jofresa.

Les activitats infantils, al parc de Sant Jordi
El parc de Sant Jordi ha estat l'espai escollit per acollir les activitats més familiars i dirigides als menuts de la família. Hi haurà espectacles de màgia, tallers i funcions de circ diàries fins el 5 de juliol. Fins i tot, hi haurà una "gran gala" de màgia, el 3 de juliol a les
12 de la nit. Els dies 6 i 7 de juliol, a partir de les 17 h, hi haurà lectura de contes.

Activitats esportives
Després d'una Festa Major del 2020 que va afectar les activitats esportives, aquest 2021 torna a agafar força: destaca la tornada de la cursa atlètica virtual (set recorreguts de cinc quilòmetres als set districtes) que es podrà córrer del 28 de juny al 4 de juliol. A banda, se celebrarà el torneig de pàdel Laia Mira, un Festival de patinatge artístic al CN Terrassa, exhibicions de karate, defensa personal, kobudo, gimnàstica artística, hip hop, i zumba. També hi haurà el tradicional 3x3 de bàsquet al CN Terrassa i el Trofeu Festa Major de ciclisme.

On puc veure el castell de focs?
Una de les principals novetats de la Festa Major d’enguany és el nou format del Castell de focs que se celebrarà el proper dimecres 7 de juliol. A les 22.30 h es faran cinc castells de focs simultanis, de 10 minuts aproximadament, projectats en el cel des del sud, est, oest, nord i centre del terme municipal.

L’objectiu d’aquesta mesura és evitar les aglomeracions i afavorir la visibilitat des de diversos punts de la ciutat. Tot i que aquesta acció permetrà que gran part dels terrassencs  puguin gaudir de l’espectacle pirotècnic des dels seus domicilis, a terrats dels edificis o en balcons amb visibilitat extensa, també s’ha previst que pugui seguir-se a diversos espais oberts i a l’aire lliure, ubicats en els diferents barris, mantenint les distàncies de seguretat i les mesures necessàries pertinents.

- Zona Centre: Els focs es projectaran des d’un espai del centre històric de la ciutat, i les recomanacions per poder-lo veure fàcilment podrien ser el Parc dels Catalans; el Portal de Sant Roc o la zona sud de la Rambla. A més, també hi altres altres espais oberts amb voreres amples, com l’encreuament de la carretera de Montcada i la carretera de Rubí o la Plaça dels Drets Humans.

- Zona Nord: Per poder seguir l’espectacle pirotècnic des de la zona nord de la ciutat, els espais aptes per a poder-los observar podrien ser la Plaça de Can Roca; el Parc de les Nacions Unides; espais propers a l’lnstitut Torre del Palau, a Can Boada; i altres espais elevats de la zona.

- Zona Est: El Parc de la Corneta; el Passeig del 22 de juliol, a l’alçada del carrer Aneto; o les voreres i ponts de la riera de les Arenes, com el Pont de Navarra o el carrer d’Extremadura, serien els espais més òptims per a poder observar el castell de focs de tancament de la Festa Major 2021, a la zona est de la ciutat.

Zona Oest: A l’Oest, les opcions més visibles per presenciar el Castell de Focs al carrer, mantenint les mesures de seguretat, podrien ser la zona de la Ronda de Ponent, entre el camí de Can Gonteres i el carrer Dom Bosco; a la zona propera a l’Institut Les Aimerigues; o a l’espai boscós del Camí de Can Gonteres.

- Zona Sud: Finalment, al sud de la ciutat, els espais que es proposen per a poder seguir
l’espectacle lluminós de dimecres vinent, serien a l’avinguda de Can Jofresa; a la zona sud del Parc de Vallparadís, a la Devesa; la Plaça de la Tecnologia; o la zona propera a l’Escola Oficial d’Idiomes (carrer de Vic, 3).

Programa de la Festa Major de Terrassa 2021 by naciodigital on Scribd