Factoria Cultural Terrassa presenta la nova temporada amb l’estrena d’una producció pròpia

Durant la tardor l'equipament acollirà una trentena propostes per a públics diversos on destaquen especialment la dansa, la música i els espectacles familiars

Roda de premsa de presentació de la nova temporada FCT. Roda de premsa de presentació de la nova temporada FCT.
Roda de premsa de presentació de la nova temporada FCT. Roda de premsa de presentació de la nova temporada FCT. | Anna Mira
30 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:00h
"Aquesta és la temporada de la reactivació". Així ha presentat la programació de tardor de la Factoria Cultural Terrassa (FCT) el seu director artístic, Adrià Fornés. En roda de premsa, Fornés ha presentat una temporada que inclou una trentena de propostes amb dues estrenes a Catalunya i una producció pròpia del Programa d'Alt Rendiment (PAR).

Així doncs, Dancing Vivaldi ha estat produida des de la Factoria Cultural de Terrassa a través del programa d'alt rendiment i després de Terrassa, girarà per altres ciutats de Catalunya. En aquest sentit, la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Rosa Boladeras, ha expressat que "Terrassa s'està convertint en l'epicentre de la dansa del país amb el PAR perquè inclou la formació però també la producció i la projecció de la ciutat cap al món". 

De fet, el director artístic ha avançat que aquesta tardor la ciutat acollirà el primer festival Terrassa, ciutat de la dansa; una proposta que vol concentrar en un mes, tot el que es pot veure de dansa al llarg de l'any. 

Agnès Letestu i Vicent Chaillet, María Pagés i Acosta Danza són algunes de les set companyies de la Temporada BBVA de Dansa que es podran veure fins al desembre. Entre les estrenes a Catalunya hi ha Geshwin Suite i Le Jazer d'Aliénor. A més a més, la nova programació inclou propostes per al públic familiar com el concert del grup Xiula, el show de percussió dels Mayumaná i un espectacle amb més de trenta artistes del Gran Circ Acrobàtic Xinès.

La música també hi serà present amb la Temporada Simfònica amb l’Orquestra Simfònica del Vallès amb un dels concerts de més èxit, el Tribut a John Williams. L’Orquestra Cambra Terrassa 48 interpretarà amb la Coral Cantiga el Rèquiem de Mozart. Els concerts-tribut també tindran un paper destacat a la cartellera amb Manel Fuentes interpretant cançons de Bruce Springsteen, un homenatge a Mecano, una Noche Sabinera i una banda farà un repàs dels himnes del Rock més internacional. A banda dels espectacles que s'han fet públics, Fornés ha avançat que el pròxim 27 de desembre hi haurà el concert de la Beth. 

Dedut a la pandèmia de la Covid-19 la programació recupera alguns dels espectacles que s’han hagut d’aplaçar com són Bona Gent, de Quim Masferrer i Ara més! De l’humorista Pep Plaza. La companyia de dansa Ailey II s’aplaça a la primavera del 2022. Seguint les previsions del Procicat, la Factoria Cultural de Terrassa obra la venda dels espectacles al 70% d’aforament fins el 31 de desembre i amb la previsió de poder obrir les funcions al 100% a partir de l’1 de gener de l’any vinent.

Per Fornés, aquesta temporada és una mica incerta pel que fa a la resposta del públic. L'any passat, en plena pandèmia la gent va tenir una bona resposta, ha recordat però lluny dels 45.000 espectadors que es van assolir l’any 2019.