Pas endavant per completar el camí de 35 quilòmetres a l'entorn de Terrassa

S'obre la licitació del segon tram del projecte, que s'executarà a finals d'any

Plànol de l'actuació en el tram que s'executarà a finals d'any.
Plànol de l'actuació en el tram que s'executarà a finals d'any. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:06h
Aquest mes de juliol començarà la licitació per adjudicar els treballs d'arranjament al segon tram del camí circular que recorre l'entorn natural de Terrassa. El tram intervingut té una longitud de 4,5 quilòmetres i es troba entre les carretereres de Terrassa a Matadepera i la de Terrassa a Rellinars. Les obres del mateix estan previstes per finals d'any, amb una durada de tres mesos i un pressupost de 191.444, 64 euros.

L'actuació constarà de la creació de dues portes d'accés, a Can Roca i a Can Colomer, i es milloraran els camins dels plans de Can Bogunyà i el seu enllaç amb la l'escola Serra de l'Obac, el camí vell de Can Carbonell, el de l'Escaiol i el de Ca n'Amat de la Muntanya. També es preveu establir tres àrees de descans, arranjar el ferm, plantar vegetació senyalitzar la zona, tancar camins no adequats i restaurar zones degradades.
 

Plànol de l'actuació en el tram que s'executarà a finals d'any. Foto: Ajuntament de Terrassa


Aquest és el segon tram dels cinc previstos en el camí circular de 35 quilòmetres que dona la volta sencera al terme municipal. D'aquests, el primer, de 7,5 quilòmetres i comprès entre la finca de Can Viver de Torrebonica i Can Carbonell) ja està executat. El tercer es podria executar més endavant, i la redacció del projecte dels trams 4 i 5 s'espera que acabi el primer trimestre del 2022.
 

Plànol del projecte. Foto: Ajuntament de Terrassa


El tram 1 fa set quilòmetres i mig i discorre entre la finca de Can Figueres del Mas i la Carretera de Matadepera ( BV-1221); el tram 2, enllaça a través de 4,5 km la carretera de Matadepera ( BV-1221) a la ctra. de Rellinars (B-122) i el 3, de 5 quilòmetres, anirà de carretera de Rellinars (B-122 a la carretera d'Olesa (B- 120 ). El tram 4 té una longitud d'uns 10,2 quilòmetres i se situa entre la carretera d'Olesa, al barri del Roc Blanc, i el carrer de Baix Riera, al barri de les Fonts. El tram 5 té una longitud de 7,3 quilòmetres i s'ubica entre el ja esmentat carrer de Baix Riera i Can Figueres del Mas, a Rorrebonica.

L’Anella Verda està formada per tot l’espai no urbà de Terrassa, de 4.400 hectàrees, que conforma un patrimoni natural de gran valor ambiental, paisatgístic, cultural, social i econòmic. Acull més de 2.500 hectàrees de boscos, 1.000 hectàrees de camps de conreu i gairebé 400 hectàrees de rieres i torrents, que conformen un sistema hidrogràfic.