1 de 10
ple de dones

Tot a punt pel Ple de Dones de Terrassa del pròxim 9 de juliol

En el procés previ hi han participat 76 dones de 43 entitats i col·lectius, comptant les 12 regidores del ple

Les regidores de Terrassa, durant la presentació del Ple de Dones. | Ajuntament de Terrassa
per La Torre del Palau, 25 de juny de 2021 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ha tancat el procés participatiu per debatre i proposar temes per elevar al primer Ple de Dones que se celebrarà a la ciutat el pròxim 9 de juliol. La data escollida coincideix amb el dia en què Quitèria Tarragó Casellas va ser anomenada regidora a Terrassa, essent la primera de tot l'Estat, l'any 1937.

En les sessions d'aquest procés hi han participat 76 dones de 43 entitats i col·lectius, comptant les 12 regidores del ple. Organitzades en quatre grups de treball segons els seus interessos prioritaris, han fet tres sessions telemàtiques: una per emmarcar el tema i apuntar les demandes de les entitats, una altra per debatre les propostes i una tercera, per consensuar-les. Ara, aquestes propostes es valoraran tècnicament i política per ser elevades al ple.


L'objectiu d'aquest ple de dones és mostrar un compromís comú en les polítiques d'igualtat de gènere, així com facilitar la participació de les entitats en l'agenda política feminista.
 
Han participat al procés dones representants de la majoria de les entitats i grups que integren la Comissió 8 de març: Dones amb iniciativa de Can Palet, Dones d’Ègara, Col·lectiu de dones de Ca n’Anglada, Amunt Dona, Dones de la comunitat musulmana, Associació de Dones Bahá'í, Casal de la dona, Puntaires de Terrassa, ACORD (Dones LGTBI+), Prou barreres,  Assemblea de Dones d’Esquerra de Terrassa, Dones d'Esquerra Verda, Dones Periodistes de Terrassa i dones de les seccions sindicals de CCOO i UGT.


També hi han participat entitats i col·lectius de la ciutat que incorporen la perspectiva de gènere: associacions veïnals del barri d’Egara, Les Fonts i Ca n’Aurell; les cooperatives L’Egarenca, Eina Cooperativa i Cooperativa Magroc, Synusia; entitats de l’àmbit de la salut com l’associació ALBA i AIDE; Creu Roja Terrassa, FUPAR, PRODIS, Fundació Maria Auxiliadora, Feministes anticapitalistes en xarxa; l’entitat esportiva Atlètic Terrassa Hockey Club; l’entitat de cultura popular comissió d'equitat Drac Baluk Astharot; Asociación Raíces; entitats d’acció humanitària com Microcrèdits per l'Àfrica i Acción contra el hambre; la Unió de jubilats i pensionistes de la UGT; i l’Associació de comerciants de Ca n'Aurell.

Així mateix, hi han participat les regidores de la corporació i dones dels grups polítics de Tot x Terrassa, PSC, ERC, Ciutadans, Junts per Terrassa i TEC.
També hauries de llegir
Fa 98 setmanes

El Ple de Dones de Terrassa comença a prendre forma

Participació