Així és el Pla Integral de Millora a la Policia Municipal de Terrassa

El document planteja una reforma per apropar el cos a un model "educatiu i social, més modern i resolutiu, i més proper a la ciutadania"

Un dels canvis es produirà en l'uniforme, que serà nou a finals d'any.
Un dels canvis es produirà en l'uniforme, que serà nou a finals d'any. | Arxiu
LaTorre
23 de juny del 2021
Actualitzat el 22 de novembre a les 15:46h
L'Ajuntament de Terrassa, per via dels serveis de Seguretat, Via Pública, Organització i Recursos Humans, es troba treballant en un projecte de reforma i millora de la Policia Municipal cap a un nou model de cos. Els canvis tindran lloc a la comunicació , planificació, lideratge i formació, entre altres.

Es tracta del Projecte Integral de Millora, que pretén, segons fonts municipals adaptar el cos "als temps actuals amb la preparació i recursos adients". En aquest sentit, es vol anar cap a un model "educatiu i social, més modern i resolutiu, i més proper a la ciutadania". Els objectius han sortit de reunions obertes celebrades fins al febrer del 2021.

En l'àmbit de la informació i comunicació, es proposa generar entre agents i comandaments, la implementació d'un butlletí intern i un nou espai de queixes i suggeriments. També es preveu incorporar 35 nous agents fins al 2023 per arribar als 270 efectius.

Pel que fa a les unitats, els agents de districte passaran a denominar-se policies de barri, i també es prioritzaran les de mobilitat i de seguretat viària: la primera per avançar cap a un nou model més sostenible i la segona, perquè és un àmbit de competència exclusiva de la Policia Municipal, segons l'acord amb els Mossos d'Esquadra.

L'edifici de la prefectura també serà objecte de millora, així com un nou programa de gestió policial que s'ha implementat enguany. Aquest se centra en tauletes digitals i impressores portàtils, la futura compra de càmeres unipersonals pels agents, la renovació de la flota, els nous uniformes (previstos per a finals del 2021) i un curs de formació per a comandaments.

Amb relació als pilars del cos, es proposa renovar la llista de valors i principis de la Policia Municipal, i que s'inclourien al Pla d'Acollida dels nous efectius, així com a les formacions. En aquest sentit veuen la llum conceptes com la justícia, l'equitat, el sentiment de pertinença, la professionalitat, la integritat, i el compromís i la lleialtat.