Jordi Labòria deixa la presidència del CST per motius de salut

L'històric exregidor socialista va ser nomenat ara fa un any

El Consell de Govern del CST va ratificar la decisió aquest dimarts.
El Consell de Govern del CST va ratificar la decisió aquest dimarts. | Jordi Ballart
23 de juny del 2021
Jordi Labòria ha renunciat al seu càrrec com a president del Consorci Sanitari de Terrassa. L'exregidor socialista, psicòleg de formació, va ser escollit per Alba Vergès l'1 de juliol del 2020 per governar al Consell de Govern del CST, compost per 10 membres (sis de la Generalitat i quatre de l'Ajuntament).

Segons l'alcalde, Jordi Ballart, que també forma part de l'òrgan, la decisió ha estat presa per "motius de salut". En un missatge a xarxes socials, també ha agraït al ja expresident "per la seva dedicació i compromís amb el càrrec". Per ara es desconeixen les causes de la renúncia de Labòria i tampoc se sap qui el substituirà.

Labòria va dedicar més de 30 anys a la ciutat com a regidor i tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Terrassa pel Partit Socialista de Catalunya (PSC), del que representava el braç més catalanista, i fins i tot va ser portaveu del Pacte de Terrassa pel Dret a Decidir. També ha exercit a la Diputació de Barcelona. Fonts municipals afirmen que sempre ha destacat per "una gran capacitat de diàleg". El gener del 2015 es va desvincular del PSC.

El Consorci Sanitari de Terrassa és una organització sanitària que compta amb 2.000 professionals, dirigida per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa. Creada l'any 1988, està actualment integrada per set centres d'atenció primària, l'Hospital de Terrassa i un centre sociosanitari, a més d’un hospital de dia per a pacients d'Alzheimer. També disposa de la unitat assistencial preventiva de l'esport ubicada al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, i de l’única unitat d'hospitalització penitenciària de tot l’Estat espanyol.