La lamentable imatge d'incivisme de «cada cap de setmana» en un parc de Terrassa

Els veïns estan farts de que la zona apareixi plena de deixalles i restes de botellots

La plaça de Joan Santamaria, de Terrassa, aquest dissabte al matí.
La plaça de Joan Santamaria, de Terrassa, aquest dissabte al matí. | Cedida
21 de juny del 2021
Dies enrere eren restes de caixes de pizzes, i aquest cop restes d'un botellot: ampolles de cervesa, llaunes, bosses de plàstic i gots. La plaça de Joan Santamaria, al barri terrassenc de Can Parellada es desperta cada cap de setmana en una escena lamentable que demostra l'incivisme d'uns quants. Sense anar més lluny, les imatges que apareixen en aquesta pàgina són d'aquest dilluns al matí.

Segons expliquen veïns de la zona a LaTorre, a la plaça, així com a la Serra de Galliners, és habitual trobar-hi deixalles després de festes i trobades, fins i tot en barbacoes. També s'han registrat atacs vandàlics a mobiliari urbà. Els botellots també hi són habituals durant el cap de setmana, i entre setmana s'hi reuneixen joves a la tarda per a consumir begudes alcohòliques. Són veïns de la zona, "els quinze o vint de sempre", asseguren.
 

Les deixalles continuaven al parc aquest dilluns al matí. Foto: Cedida


Tot això, denuncien els habitants de la zona, passa amb la "passivitat" de la Policia Municipal de Terrassa, de la que denuncien que no actua contra aquestes situacions. En aquest sentit, reclamen més contundència contra aquestes actituds incíviques per acabar amb una problemàtica vergonyosa que "no ve de fa dos dies" en aquest barri situat al sud de Terrassa. Després de reunions, queixes a xarxes i avisos, afirmen trobar-se "cansats i impotents" davant d'una situació que cataloguen d'"horrible".
 

Cada cap de setmana, els veïns denuncien botellots a la zona. Foto: Cedida


En aquest sentit, la portaveu de l'Associació de Veïns Can Parellada per la Unitat expliquen a aquest mitjà que la patrulla destinada als barris sud de Terrassa "funciona de meravella fins a les vuit del vespre". Ara bé, a partir d'aquella hora "la policia desapareix de Can Parellada". En la mateixa direcció apunten que "els veïns ja no truquen a la policia perquè saben que no vindran", i conclouen: "Estem cansats de tanta deixadesa".