L'Hospital de Terrassa, sense pacients greus de Covid-19 després d'un any

MútuaTerrassa atén quatre pacients a l'UCI i 17 es troben a planta entre els dos centres

Façana de l'Hospital de Terrassa (CST).
Façana de l'Hospital de Terrassa (CST). | Georgina Albreda
21 de juny del 2021
Actualitzat el 22 de juny a les 9:50h
La situació de la pandèmia a Terrassa continua sent bona. Tot i que el risc de rebrot ha experimentat un petit repunt (de 40 punts el divendres a 74 actualment), per sota de 100 es considera un risc "moderat". La velocitat de contagi torna a superar l'1, però aquest petit repunt no es tradueix en un empitjorament de la resta d'indicadors.

La notícia més positiva es produeix als hospitals: el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), no té cap pacient a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per primer cop en 11 mesos. Fonts del centre, però, expliquen a LaTorre que encara queden pacients a l'UCI per complicacions derivades de la Covid-19. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa en queden quatre. La xifra total d'hospitalitzats és de 17 (d'aquests, 13 es troben a planta).

Amb relació a les defuncions, l'última mort per Covid-19 a la ciutat es va produir fa 10 dies. Així, la xifra de veïns i veïnes de Terrassa que han perdut la vida a causa de la pandèmia es manté en 544. 
En els últims set dies s'han detectat 70 nous contagis a la ciutat. La setmana anterior n'hi va haver 91, i l'altra, 126. D'aquesta manera, l'última setmana, en unes 2.500 proves PCR i d'antígens s'ha registrat una positivitat del 2,61%, molt per sota del 5% de topall que recomana l'OMS.

Tot això passa quan a Terrassa, unes 106.000 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna, i 57.702 ja es troben immunitzades contra la Covid-19.