Medi Ambient

Terrassa instal·la xarxes i detectors per mantenir netes les rieres

Es volen controlar els desbordaments del clavegueram en cas de pluges

per La torre del Palau, 20 de juny de 2021 a les 08:59 |
Un dels detectors que ha instal·lat l'Ajuntament. | Ajuntament de Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa instal·larà 16 detectors d'abocament per controlar l'aigua abocada a les rieres del Palau i les Arenes per assolir un bon estat de les aigües i conèixer les mancances del sistema de sanejament en cas de pluges. Amb aquests nous aparells es controlarà i quantificaran els possibles desbordaments del clavegueram i la possible entrada de materials contaminants, així com d'objectes.

Aquest mes de juny sortirà a concurs el contracte per a instal·lar el sistema, amb un pressupost de 41.886 euros. Els nous detectors podrien entrar en funcionament a finals d'any. Segons l'Ajuntament, l'empresa adjudicatària haurà de garantir el sistema de programació i funcionament del sistema de comunicació, com també la configuració de les dades al sistema de gestió corresponent.


11 dels detectors es col·locaran a diversos trams de la riera del Palau, i els cinc restants, a la riera de les Arenes. Tots s'instal·laran en punts on no interfereixin el pas d'aigua i no puguin ser arrossegats en augments bruscs del cabal.

En la mateixa direcció, ja s'han instal·lat xarxes de captació de residus sòlids que van a parar a la riera de les Arenes. Es tracta d'una prova pilot amb un primer aparell implantat a la zona de Can Farcan, a la zona sud de l'avinguda del Vallès. Amb aquest es poden retenir 100 quilos de residus amb què es podrà determinar les deixalles que van a parar al clavegueram. Un cop plenes, es buiden i el material es trasllada a l'abocador.

 

 

Participació