Terrassa instal·la xarxes i detectors per mantenir netes les rieres

Es volen controlar els desbordaments del clavegueram en cas de pluges

Un dels detectors que ha instal·lat l'Ajuntament.
Un dels detectors que ha instal·lat l'Ajuntament. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
20 de juny del 2021
L'Ajuntament de Terrassa instal·larà 16 detectors d'abocament per controlar l'aigua abocada a les rieres del Palau i les Arenes per assolir un bon estat de les aigües i conèixer les mancances del sistema de sanejament en cas de pluges. Amb aquests nous aparells es controlarà i quantificaran els possibles desbordaments del clavegueram i la possible entrada de materials contaminants, així com d'objectes.

Aquest mes de juny sortirà a concurs el contracte per a instal·lar el sistema, amb un pressupost de 41.886 euros. Els nous detectors podrien entrar en funcionament a finals d'any. Segons l'Ajuntament, l'empresa adjudicatària haurà de garantir el sistema de programació i funcionament del sistema de comunicació, com també la configuració de les dades al sistema de gestió corresponent.

11 dels detectors es col·locaran a diversos trams de la riera del Palau, i els cinc restants, a la riera de les Arenes. Tots s'instal·laran en punts on no interfereixin el pas d'aigua i no puguin ser arrossegats en augments bruscs del cabal.

En la mateixa direcció, ja s'han instal·lat xarxes de captació de residus sòlids que van a parar a la riera de les Arenes. Es tracta d'una prova pilot amb un primer aparell implantat a la zona de Can Farcan, a la zona sud de l'avinguda del Vallès. Amb aquest es poden retenir 100 quilos de residus amb què es podrà determinar les deixalles que van a parar al clavegueram. Un cop plenes, es buiden i el material es trasllada a l'abocador.