Les dades que demostren que Terrassa es troba en la millor situació pandèmica de l'últim any

Els contagis setmanals i el risc de rebrot continuen en caiguda lliure

16 de juny del 2021
La situació epidemiològica actual de Terrassa és la millor de l'últim any, i és que els indicadors no es trobaven enfonsats, de manera generalitzada, des del juny del 2020. Així, la majoria continuen en caiguda lliure, entre els quals destaquen la caiguda dràstica del risc de rebrot i els positius setmanals.

El primer índex se situa en 54 punts, el registre més baix des del 20 de juliol de l'any passat. Aquesta xifra arriba després d'una dinàmica decreixent iniciada a finals d'abril, quan es va arribar als 446 punts. Des d'aleshores no ha parat de caure. El pic del 2021 és de 690 punts i el de l'últim any, de 1.170, als que es va arribar a l'octubre. En consonància, la velocitat de contagi s'enfonsa fins als 0,65, lluny del pic d'1,46 al que s'ha arribat enguany.

Pel que fa als contagis setmanals, en els últims set dies se n'han detectat 63, el registre més baix des de mitjans de juliol del 2020. A les dues últimes dues setmanes se'n van detectar 121 i 163, i des del març se'n comptabilitzen 19.976 a la ciutat. Aquesta última setmana s'ha registrat un 2,17% de positivitat en unes 3.400 proves PCR i d'antígens, el percentatge més baix des del juny de l'any passat. Al febrer es va vorejar l'11%.

Pel que fa a les morts, l'última setmana ha perdut la vida una persona de Terrassa a causa de la Covid després de gairebé dues setmanes sense produir-se defuncions. L'última mort s'havia produït entre el 27 de maig. A hores d'ara, Salut xifra en 544 els veïns i veïnes de la ciutat que han mort a causa de la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia.

Situació estable als hospitals

Als hospitals, la situació segueix estable, amb 30 ingressats (xifra similar a la de mitjans d'agost i a principis de juny del 2020), dels quals cinc es troben a l'UCI. Aquest últim és el registre més baix de pacients crítics des de finals de juliol, en què els hospitals egarencs van assolir els 0 ingressats per Covid-19. El 18 d'agost ja n'hi havia sis, i aquest 2021 s'ha arribat a un màxim de 26.

Així doncs, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa té 15 pacients a planta, quatre a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i un més a la unitat de Semicrítics. A l'Hospital de Terrassa hi ha nou pacients ingressats a planta d'hospitalització i un més a l'UCI.