La Marató de TV3 finança un projecte del CST sobre les seqüeles de la Covid-19

El "Nautilus" rebrà 400.000 euros

Investigadors del projecte
Investigadors del projecte | CST
Redacció
16 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:02h
Un projecte impulsat des de Terrassa rebrà finançament de La Marató de TV3 per a dur-se a terme. Concretament, es tracta del "Nautilus", amb què sobre les seqüeles en forma de cognició, emocions, funcionalitat i connectivitat cerebral en pacients que han passat la Covid-19. L'ajuda està valorada en 399.268,75 €.

El treball, comandat per la Dra. Maite Garolera, del grup de recerca Cervell Cognició i Conducta de la Fundació Joan Costa Roma – Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha estat un dels 36 programes que es repartiran els més de 13 milions d'euros aconseguits durant la jornada solidària més mediàtica de Catalunya. 

"Nautilus" vol analitzar les seqüeles que deixa la Covid-19 en pacients que ja han superat la malaltia i com aquestes afecten la seva qualitat de vida. A través d'intel·ligència artificial, es volen detectar els factors que porten a les seqüeles i trobar així tractaments per a les persones que les pateixen.

Amb la col·laboració d'equips de recerca de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), hi participaran més de 400 malalts que han passat per 22 hospitals. Consulta aquí tots els projectes finançats per l'última edició de la Marató de TV3.