Vega sobre la reunió amb Ballart: «És un primer pas imprescindible»

Parlem amb el primer secretari del PSC Terrassa, poc després de reunir-se de manera "informal" amb l'alcalde per rebaixar les tensions entre govern i oposició coincidint amb l'equador del mandat

L'exalcalde i actual líder de l'oposició de Terrassa, Alfredo Vega.
L'exalcalde i actual líder de l'oposició de Terrassa, Alfredo Vega. | Adrià Costa
16 de juny del 2021
Actualitzat el 18 de juny a la 13:25h
Durant la valoració dels dos anys de mandat per part del govern municipal de Terrassa el passat dilluns, l'alcalde, Jordi Ballart, explicava que s'havia reunit en privat amb el cap de l'oposició i primer secretari del PSC egarenc, Alfredo Vega. La trobada arribava després de mesos de tensions entre les dues parts, i significava un primer apropament. Segons ha pogut saber LaTorre, la reunió va tenir lloc el passat divendres, 11 de juny, durant una hora i de forma presencial. L'hauria proposat Ballart.

Un cop coneguda la trobada, aquest mitjà s'ha posat en contacte amb Vega per conèixer el seu posicionament al respecte. L'exalcalde ha celebrat un "primer contacte" el qual, espera que "tingui continuïtat". El socialista assegura el seu partit "esperava aquesta reunió des de feia dos anys" i creu que és un primer pas per normalitzar la bona relació entre oposició i govern "com sempre s'ha fet".

La trobada, afirma Vega, marca un "punt d'inflexió" de cara a una nova dinàmica, i en destaca positivament el caire informal: "Sóc molt partidari d'aquest format, sense oficialitat ni ordre del dia, i amb distensió". En aquest sentit, cataloga l'encontre de  "cordial i imprescindible" per aflorar confiança mútua.

Sobre el contingut de la conversació, explica que es va parlar de qüestions relacionades amb transparència, recuperació econòmica, potencialitat econòmica i social de la ciutat, el paper de Terrassa a la regió metropolitana i agenda urbana. "Em va semblar curta", conclou reconeixent que sap, de primera mà, que l'agenda l'alcalde "va plena".

Dos anys de tensions

El primer secretari socialista allarga la mà a l'alcalde i assegura que "les seves trucades són prioritàries" i com a oposició "hi ha l'obligació d'estar 100% disponible". Ara bé, critica que Ballart "no hagi aturat situacions lamentables que s'han viscut al ple". En aquest sentit, apunta que ell "no havia vist mai" la tensió que ha existit en aquest mandat, i creu que "ha estat especialment provocada pel govern". Això, afegeix, trenca amb la tendència històrica de l'Ajuntament de Terrassa, "conegut per ser un oasi d'entesa i respecte".

Aquest dilluns, Vega compareixia en roda de premsa i lamentava que l'actual govern "no ha estat capaç de gener consensos" en un moment en què "cal comptar amb tothom" A banda, declarava que l'executiu es trobava "sense rumb i a la deriva". En aquest sentit, llençava un dard a Ballart: "Hauria de prioritzar la gestió de la ciutat per davant de les fotos d’Instagram". Per tot això, plantejava l'alternativa del PSC assegurant que el partit "sempre ha estat a disposició i està preparat per treballar per Terrassa".