Convoquen una manifestació feminista d'«urgència» aquesta nit al Raval de Montserrat

La protesta arriba després d'una una onada de feminicidis i l'entrada a presó de Juana Rivas

Redacció
11 de juny del 2021
El Raval de Montserrat acollirà, aquest divendres a partir de les deu del vespre, una manifestació feminista d'urgència". L'entitat Feministes Anticapitalistes en Xarxa (antic Comitè de Vaga Feminista de Terrassa), ha convocat la protesta a causa de la darrera onada de feminicidis a tot l'estat i l'entrada a presó de Juana Rivas Es fa una crida a les i els assistents a vestir roba negra i dur una espelma.

L'última setmana s'han confirmat almenys tres assassinats masclistes a tot l'Estat: dies enrere, una estudiant italiana moria a Eivissa després de, segons la policia, ser llençada des del balcó d'un hotel per la seva parella. Aquest dimecres, un jove confessava haver mort la seva exparella, de 17 anys a Martín de la Jara (Sevilla), a la vegada que es coneixia la troballa al d'un cadàver, a tres milles de la costa de Tenerife que correspondria a una de les nenes segrestades pel seu pare el 27 d'abril.

També aquesta setmana ha entrat a presó Juana Rivas acusada de segrest de menors. La granadina va endur-se de retorn, d'Itàlia a Espanya, els seus fills l'estiu del 2017, després de denunciar violència de gènere per part del pare. A l'espera d'un possible indult, Rivas té una condemna de dos anys i mig de presó.