Menys de 30 ingressats per Covid-19 a Terrassa per primer cop en 10 mesos

Els indicadors epidemiològics continuen sota control a les portes de l'estiu

Els hospitals de Terrassa atenen 28 pacients per Covid-19, sis dels quals a l'UCI.
Els hospitals de Terrassa atenen 28 pacients per Covid-19, sis dels quals a l'UCI. | Albert Alemany
11 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:08h
La bona tendència de la Covid-19 a Terrassa i a tot Catalunya ja no és una novetat, però si que ho són alguns registres que arriben a mínims després de mesos. En aquesta ocasió ho és la xifra d'ingressats als hospitals egarencs: en són 28, la xifra més baixa des de l'agost del 2020. D'aquests, sis es troben a l'UCI, que també és el registre més baix des de l'agost del 2020. Les dades actuals són similars també a les que hi havia a finals de maig de l'any passat.

Així, el 18 d'agost, quan es va fer pública una nova actualització després d'un mes i mig sense pràcticament incidència, hi havia 33 ingressats per coronavirus a la ciutat, set dels quals a l'UCI. Durant el juliol, la xifra d'ingressats es va mantenir per sota de 10, però a finals de mes, es van disparar els indicadors. Abans d'arribar als registres actuals, s'han produït diversos pics: al novembre es va arribar als 229 ingressats, i aquest abril les UCI terrassenques es van omplir amb 26 pacients crítics.

A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha set pacients ingressats a planta d'hospitalització i quatre més a l'UCI. A l'Hospital de Terrassa hi ha 12 pacients a planta, dos a l'UCI i tres més es troben en hospitalització domiciliària. 

Els altres indicadors

Actualment, el risc de rebrot de Terrassa se situa en 117 punts, una de les xifres més baixes de l'últim any. Per sota de 100 (fa tres setmanes es va arribar a 95 per primer cop des del juliol), es considera un risc "moderat", però per sobre, és alt. La velocitat de contagi (Rt) és de 0,97, per sota de l'1 tal com recomana l'OMS.

Pel que fa als nous contagis, l'última setmana se n'han detectat 121, per sota dels 149 de l'anterior. Fa dues setmanes se'n van detectar 110. Així, en unes 4.100 PCR i testos d'antígens s'ha registrat una positivitat del 3,37%. Com a comparativa, la setmana del 3 d'agost del 2020 es van detectar 168 casos.

En relació amb la mortalitat, l'última setmana no s'ha produït cap defunció per Covid-19 a Terrassa, segons Salut. Ara bé, en les dues últimes se n'havien registrat dues. A hores d'ara, es comptabilitzen 544 veïns i veïns de la ciutat que han perdut la vida a causa de la pandèmia des del març del 2020.