Isaac Albert no repetirà com a candidat d'ERC Terrassa el 2023

L'anunci arriba en la seva quarta legislatura com a líder del partit

El líder d'ERC Terrassa, Isaac Albert.
El líder d'ERC Terrassa, Isaac Albert. | Adrià Costa
11 de juny del 2021
Isaac Albert no repetirà com a cap de llista d'ERC Terrassa i abandonarà la primera línia de la política municipal egarenca a final d'aquest mandat. Tal com ha avançat el Diari de Terrassa i el líder republicà ha confirmat a aquest mitjà, a les eleccions del 2023 la formació tindrà un nou alcaldable per primer cop des del 2007.

En declaracions a LaTorre, Isaac Albert assegura que pren la decisió "per respecte al partit i a mi mateix" i és que, afegeix, el projecte liderat per la seva persona "fa mesos" que té clar que ha arribat a la seva fi. Tanmateix celebra que la notícia arriba en un moment de "consolidació local i nacional" del partit i considera que aquest fet serà beneficiós pel nou o nova líder. Un cop es materialitzi la seva marxa, assegura que "valorarà" si torna a la seva tasca professional fora de la política, com ja va fer 2011 al 2015 quan ERC va quedar fora de l'Ajuntament.

Malgrat que no tornarà a ser candidat d'ERC Terrassa, Albert avança que seguirà lligat al partit perquè l'anunci "no el desvincula de les sigles". Tot i això, deixa clar que darrere la decisió "no té conseqüències immediates" i que tampoc té cap lloc en el nou Govern català. Per ara se centrarà en la legislatura, i creu anunciar-ho a l'equador de mandat "és un bon moment" per donar marge per escollir el nou relleu i deixar llesta la pròxima candidatura.

Actual primer tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert després d'haver aconseguit cinc regidors als últims comicis municipals, Albert és conegut per la seva voluntat de pactar i arribar a acords. També amb l'oposició, amb qui demostra un tracte cordial i conciliador. De moment, seguirà lligat al govern liderat per Jordi Ballart, i dona per fet que, tot i no repetir a la candidatura seguirà "fent política", sigui dins o fora de l'administració.

Un cop fet anunci, i a dos anys de les noves eleccions, ERC es veurà abocada a la tria d'un nou alcaldable. En aquest sentit, Albert creu que "es coneixerà a finals del 2021 o a principis de 2022" tenint en compte que el procés s'obrirà "el tercer trimestre d'aquest any". Així, Carles Caballero, Ona Martínez, Teresa Ciurana o Pep Forn, regidors republicans del govern municipal, podrien acabar la present legislatura com a líders d'ERC Terrassa i preparar-se, un any abans, pels nous comicis. Tampoc descarta que el seu relleu surti de fora del ple.

A dos governs, a l'oposició i sense representació en quatre legislatures

Isaac Albert fa aquest anunci 14 anys després de començar la seva primera experiència com a regidor de l'Ajuntament de Terrassa. Cap de llista dels republicans per primer cop el 2007, va formar govern amb el PSC fins al 2011. A les municipals, ERC no va aconseguir representació a l'Ajuntament, però el 2015 Albert va liderar la tornada dels independentistes al ple municipal. Va formar part de l'oposició, mentre el PSC tornava a liderar el govern. Des del 2019, en un executiu bipartit encapçalat per Tot per Terrassa, Albert és la mà dreta de Jordi Ballart com a primer tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert.