La frenada en sec de la mortalitat i la caiguda dels ingressos marquen l'evolució de la pandèmia a Terrassa

Cap terrassenc ha mort per Covid-19 des del 28 de maig, segons Salut, mentre les xifres d'hospitalitzats són similars a les de mitjans d'agost

Hi ha 34 ingressats per Covid-19 a Terrassa, set dels quals a l'UCI.
Hi ha 34 ingressats per Covid-19 a Terrassa, set dels quals a l'UCI. | Albert Alemany
09 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:01h
L'últim recompte de la pandèmia a Terrassa destaca per la forta caiguda de les xifres d'ingressats als hospitals. Actualment n'hi ha 34 (set dels quals a l'UCI), el nombre més baix des del setembre del 2020. Una setmana enrere, el 2 de juny, la xifra d'ingressats era de 45. I fins a finals d'abril es va mantenir per sobre del centenar.

Les actuals són unes dades similars a les que hi havia a l'agost. Per exemple el 18 d'agost hi havia 33 hospitalitzats, set dels quals a l'UCI. El 21 d'agost n'hi havia 32, en una setmana en què van morir tres persones. L'1 de setembre la xifra augmentava fins als 48, i ja no es tornaria a recuperar.

Una altra de les millors notícies és la frenada en sec de la mortalitat: des del 28 de maig, cap veí o veïna de Terrassa ha perdut la vida per Covid-19. Així, les últimes dues es van produir entre el 23 de maig i el 28, segons Salut. Durant el 2021, la mitjana ha estat d'entre sis i set morts setmanals, amb pics de 10. Amb aquestes, el registre total de defuncions se situa en 543.

L'Hospital de Terrassa atén 11 pacients a planta, i dos a la Unitat de Cures Intensives (UCI). A banda, el CST atén tres pacients en hospitalització domiciliària. Per la seva banda, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa atén set pacients a l'UCI i 11 a la planta d'hospitalització.

La resta d'indicadors, estables a nivells baixos

El risc de rebrot, dues setmanes enrere, baixava dels 100 punts fins als 95, de manera que passava a un nivell "moderat" per primer cop des del juliol passat. Actualment, però, se situa en 108 punts, per sobre del mínim assolit recentment, però lluny del pic dels 446 que hi havia a principis de maig o els 690 de principis d'any. Divendres passat era de 177. La velocitat de contagi (Rt) torna a enfonsar-se i actualment se situa en 0,87 després d'augmentar amb força les setmanes anteriors fins a l'1,45.

L'última setmana s'han detectat 117 nous casos, i en les dues anteriors 162 i 104, respectivament. En aquest període, s'han practicat unes 3.300 PCR i testos d'antígens, amb una positivitat del 3,19%, per sota del 5% com recomana l'OMS. La setmana passada, el percentatge de positius fregava el 4%, però el 5% no se supera des de fa dos mesos.