Tot el que ja sabem de la Festa Major de Terrassa 2021

L'Estadi Olímpic,el parc de Sant Jordi i l'Escola Pia hi tindran un paper destacat

La cultura popular se celebrarà a l'Escola Pia.
La cultura popular se celebrarà a l'Escola Pia. | Rafel Casanova BCF
Redacció
08 de juny del 2021
Actualitzat el 18 de juny a la 13:18h
La Festa Major de Terrassa ja escalfa motors i mica en mica se'n van coneixent detalls quan falta menys d'un mes per la seva celebració. Després d'una festa major del 2020 condicionada per la pandèmia, s'espera que enguany recuperi la normalitat. Segons la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, serà una cita "el màxim de presencial possible, però amb algunes restriccions".

Tot i que encara no es coneix la programació detallada, sí que se sap alguns noms propis i activitats. Per exemple, ja s'han fet públics alguns dels noms propis que pujaran als escenaris terrassencs entre el 2 i el 7 de juliol. Els més destacats són Doctor Prats, Miki Núñez, Lildami, Gemma Humet, Mabel Flores o Chacho Brodas,  Tremendo, Balkan Paradise Orchestra, Maruja Limón, o Suu. 

Un conjunt d’actuacions musicals entre les que tenen un protagonisme molt destacat les formacions i els artistes terrassencs. Segons la regidora de cultura, Rosa Boladeras, "s’ha elaborat un programa de primer nivell en què els artistes locals i el talent femení tenen un protagonisme molt destacat".

L'Estadi Olímpic serà l'escenari dels concerts i del Jove 

Per garantir que la Festa Major sigui un espai segur, es preveu que totes les actuacions musicals es duguin a terme en espais oberts, perimetrats i amb aforaments limitats, però també amb capacitat de poder adaptar-se als canvis que es determinin des del Procicat en funció de l’evolució de la situació sanitària.

Una Festa Major oberta a nous escenaris amb la intenció d’acostar-la a la ciutadania i al territori, adequant diferents espais en funció del seu contingut o temàtica. Una de les principals novetats és que l’Estadi Olímpic serà l’escenari de bona part dels concerts de Festa Major. A més, aquest mateix espai, per les seves característiques i capacitat també acollirà la programació del Jove, que deixarà provisionalment el parc de Vallparadís per poder adaptar-se a les actuals mesures sanitàries i de prevenció.

Boladeras ha afegit que "ara es fa més necessari que mai reivindicar el talent i el potencial dels i les artistes de casa nostra i posar de manifest que Terrassa és un punt de referència cultural arreu del país amb artistes i referents musicals de gran projecció internacional". Segons la regidora, "han estat uns mesos molt complicats per a la cultura i per a la música en directe, per això ens vam comprometre a donar suport als i a les nostres artistes programant i reprogramant tot allò que fos possible i quan fos possible fer-ho". 

Programació musical

Els terrassencs Doctor Prats seran els encarregats d’iniciar la programació musical el divendres 2 de juliol, primer dia de la Festa Major 2021. El mateix dia, el també egarenc Litus presentarà el seu darrer treball Hablo tu idioma però no lo entiendo. Dissabte 3 de juliol serà el torn de Lildami, que portarà a Terrassa el seu últim treball discogràfic Viatge en espiral. També presentaran nous treballs els egarencs Chacho Brodas i Tremendo, que compartiran escenari amb dues propostes musicals terrassenques que són referència dins la cultura del Hip Hop.

I diumenge 4 de juliol serà el moment de veure en directe tres noms propis sorgits de Terrassa i que s’han fet un lloc dins l’actual panorama musical: Sense Sal, Gemma Humet i Miki Núñez. Un programa musical de Festa Major que posa de relleu l’enorme potencial dels i les artistes locals i que compta també amb un destacat protagonisme del talent femení amb actuacions com les de Suu, Maruja Limón, Mabel Flores o Paradise Orchestra entre d’altres.

Les activitats infantils, al parc de Sant Jordi 

El parc de Sant Jordi serà l’escenari de les activitats infantils i familiars, a l’Escola Pia es desenvoluparan els actes vinculats a la Cultura Popular i la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa serà enguany l’Espai Vapor.

El Recinte Firal de Terrassa tornarà a acollir aquest any l’exposició de la Cultura Popular impulsada per la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa. Una mostra que es podrà visitar entre el 20 de juny i l’1 de juliol com a activitat prèvia a la Festa Major, oferint als terrassencs i les terrassenques una gran oportunitat per veure reunit, en un únic espai, l’imaginari festiu de la ciutat abans de la seva participació, a partir del 2 de juliol, en les activitats de Festa Major.

A més, la plaça del Rector Homs, l’Escola Vallès o equipaments culturals com els teatres Principal i Alegria, l’Auditori Municipal o la Casa Alegre de Sagrera també seran espais destacats dins la programació de la Festa Major d’aquest any.