Terrassa fa una prova per automatitzar el pagament i l'emissió de multes a l'aparcament dels Jutjats

Es pot pagar a la sortida en cas d'excedir-se del temps pagat anteriorment

Redacció
09 de juny del 2021
L'Ajuntament de Terrassa ha començat aquesta setmana una prova pilot als parquímetres de la zona dels Jutjats. L'objectiu d'aquesta se centra en facilitar les tasques de vigilància amb uns lectors de matrícula a l'accés que automatitzarà la vigilància al recinte.

Aquest sistema permetrà que els usuaris subscrits a l'aplicació Blinkay -el sistema de pagament per mòbil de la zona blava implementat per l'empresa municipal Egarvia- paguin pel temps just utilitzat sense utilitzar parquímetre. A banda, els qui no disposin de l'aplicació, podran pagar a la sortida en cas d'haver-se excedit del temps pagat anteriorment.

Des d'un centre de control es podran controlar entrades i sortides de vehicles, pagaments i impagaments, així com temps expirat, entre d'altres. Això serà possible gràcies a un sistema de càmeres que detectaran totes les dades del vehicle per acabar enviant multes de manera automàtica, si és necessari.

De la mà d'aquesta prova pilot, es posa en marxa una promoció de mitja hora gratuïta d'aparcament arreu de la ciutat per a tots aquells usuaris que es donin d'alta per primera vegada a l'app Blinkay. Es pot adquirir a Android i Iphone i permet, per exemple, ampliar el temps d'aparcament des de qualsevol indret i recuperar l'import dels minuts no consumits. També emet notificacions al mòbil sobre on està aparcat el cotxe i avisa quan finalitza el temps d'estacionament.