En marxa el judici contra l'autor del tiroteig a l'exterior d'una escola de Terrassa al 2018

Fiscalia demana 15 anys i mig de presó per doble temptativa d'homicidi

Agent dels Mossos d'Esquadra a la zona acordonada pel tiroteig, l'abril del 2018.
Agent dels Mossos d'Esquadra a la zona acordonada pel tiroteig, l'abril del 2018. | ACN
Redacció
18 de juny del 2021
Actualitzat el 23 de juny a les 10:25h
El divendres 18 al va començar el judici contra un home, veí de Terrassa, acusat de dos delictes d'intent d'homicidi i un altre de tinença il·lícita d'armes. La fiscalia li demana 15 anys i mig de presó després d'haver estat detingut com a autor d'un tiroteig que va tenir lloc ara fa tres anys al barri de Torre-Sana de Terrassa. Els dies 2 i 9 de juliol se celebrarà una segona i tercera sessió de la causa.

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts d'una del migdia del 23 d'abril del 2018. Després d'una discussió en un bar del carrer de Saragossa de Terrassa, un home disparava contra dos altres, als que deixava ferits de bala. L'escena es produïa a escassos metres de l'escola Roser Capdevila, on hi havia infants jugant al pati. L'acusat no tenia llicència d'armes.

Després de la primera disputa, les dues víctimes haurien restat assegudes en un banc de l'exterior de l'establiment. Minuts més tard va arribar l'atacant armat amb una pistola. Els dos homes van ser posteriorment traslladats a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa. L'agressor va ser detingut el mateix dia a dos quarts de sis a Sabadell i va entrar a presó.

Segons el Diari de Terrassa, un una de les víctimes presentava una ferida més lleu de bala al cap. A la segona, la més greu, la bala li hauria entrat pel nas i li hauria fracturat el maxil·lar i una vèrtebra. La mateixa publicació assegura que va tardar gairebé cinc mesos a recuperar-se i presenta encara una mobilitat reduïda en un braç i estrès posttraumàtic.