Així és l'ecoRD, el veloç monoplaça que la UPC de Terrassa utilitzarà a la prestigiosa Formula Student

Accelera de 0 a 100 km/h en només 2,4 segons

1200_1623155178Imagen_3
1200_1623155178Imagen_3 | ESEIAAT-UPC
Redacció
08 de juny del 2021
Membres de l'equip de la UPC EcoRacing, que competeix des de fa anys a la Formula Student, han presentat el seu monoplaça amb què participaran a les proves de la competició. És l'ecoRD, un monoplaça elèctric amb conducció autònoma que accelera de 0 a 100 km/h en 2,4 segons.

Amb aquest vehicle, que es renova any rere any amb vista a la nova temporada, l'equip competirà a la prova d'Assen, als Països Baixos, del 4 al 8 de juliol i al circuit de Catalunya del 2 al 8 d'agost. També participaran a la Formula Student de Suïssa de manera telemàtica, del 14 al 18 de juliol.

El sistema de conducció i el de tracció a les quatre rodes ha estat ideat pels estudiants a través d'un algoritme que també permet un bon control de tracció, que permet optimitzar el lliscament dels pneumàtics durant l’acceleració. El cotxe un pes de 195 quilos i assoleix una potència de 140 quilowatts.


Sol Vernet, que forma part d'EcoRacing, assegura que l'ecoRD és el vehicle "més avançat tecnològicament" de la història de l'equip de la UPC. Això, afegeix, ho fa un nou disseny que permet una millor connexió entre bateries i electrònica, una nova placa de refrigeració i una potència computacional de millors condicions per assegurar, per exemple, un bon sistema de conducció o de frenada d’emergència.

Una de les novetats més destacades és el mode de conducció sense pilot que incopora el vehicle. Ara bé, també incorpora un nou paquet aerodinàmic amb sistema DRS, que canvia la posició de l'aleró posterior per facilitar els avançaments en carrera. Els pneumàtics, segons fonts de l'equip, "permeten extreure tot el seu potencial i donar una millor resposta als estímuls del pilot".
 

El cotxe un pes de 195 quilos i assoleix una potència de 140 quilowatts Foto: ESEIAAT-UPC


UPC ecoRacing es defineix com a "equip d'investigació tecnològica que desenvolupa tecnologies innovadores en l'àmbit de l'automoció sostenible" i fa més de 10 anys treballa en el desenvolupament d'automòbils monoplaces. A la passada edició van participar en la competició amb l'ecoRX, el primer monoplaça 100% elèctric amb tracció a les 4 rodes i amb més palmarès de l'Estat.

Sol Vernet, que forma part d'EcoRacing, assegura que l'ecoRD és el vehicle "més avançat tecnològicament" de la història de l'equip de la UPC. Això, afegeix, ho fa un nou disseny que permet una millor connexió entre bateries i electrònica, una nova placa de refrigeració i una potència computacional de millors condicions per assegurar, per exemple, un bon sistema de conducció o de frenada d’emergència.