sostenibilitat

Èxit de l'Ultra Clean Marathon amb prop d'una tona de deixalles recollides entre Terrassa i Barcelona

280 corredors van completar el recorregut de 60 quilòmetres

per La torre del Palau , 7 de juny de 2021 a les 10:30 |
Dos participants de la cursa amb deixalles recollides. | Ultra Clean Marathon
La tercera edició de l'Ultra Clean Marathon es va disputar el passat dissabte, 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Hi van participar un total de 280 corredors de 24 equips, que van completar un recorregut de 60 quilòmetres entre Terrassa i Barcelona recollint gairebé una tona de residus.

L'equip més ràpid, el Salomon, va acabar la cursa amb un temps de quatre hores, 40 minuts, i quatre segons amb 27 quilos recollits. L'equip Klassmarc va acabar en 6:41:43, i amb 38 quilos recollits, mentre que Consciència pel planeta va acabar en 7:41:50 i 35,5 quilos recollits. L'equip Run Quikker va ser l'equip que més deixalles va recollir, 76 quilos. Entre els residus recollits al llarg del recorregut destaquen diferents tipus de carretons, trossos de sofà, uralita o una garrafa amb oli de cotxe, entre d’altres.


 
Paral·lelament, es va dur a terme una neteja de la sorra i la superfície subaquàtica a les platges de Barcelona, on 300 voluntaris van recollir prop de 150 quilos de deixalles i es va alliberar un exemplar de xoriguer comú que es va trobar fa un any a Palau-solità i Plegamans. Tota la programació 


L’Ultra Clean Marathon és un repte esportiu i mediambiental organitzat per l’Agència de
Residus de Catalunya, la Xarxa de Conservació de la Natura i l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la conscienciació i la mobilització ciutadana, promoure mesures de conservació de la natura –mitjançant la difusió de projectes que les entitat ambientals desenvolupen arreu del territori-, i recollir residus durant la cursa.

Consulta aquí la classificació detallada.
 

 

Participació