Fotos | La Policia Municipal de Terrassa es reforça amb 16 motos i una furgoneta d'atestats

Amb un cost d'uns 430.000 euros, són vehicles "més sostenibles, millor equipats, més visibles i més pràctics", segons l'alcalde

Redacció
04 de juny del 2021
Amb les noves incorporacions, la Policia Municipal arriba als 81 vehicles de flota.
Amb les noves incorporacions, la Policia Municipal arriba als 81 vehicles de flota. | Policia Municipal de Terrassa
La Policia Municipal ja té a disposició, des d'aquest divendres, una nova furgoneta d'atestats, 10 escúters elèctrics i sis motos de gran cilindrada. Les incorporacions han estat presentades en un acte on l'alcalde, Jordi Ballart, ha explicat que els nous vehicles "són més sostenibles, millor equipats, més visibles i més pràctics".

La furgoneta, una Ford Transit, ha tingut un cost de 46.210,17 euros, mentre que les motos s'han adquirit mitjançant rènting per un període de quatre anys i un cost de 395.451, 66 euros que inclou equipament i manteniment. Els escúters substitueixen 10 vehicles de rènting que ja operaven i les de gran cilindrada substitueixen a les més velles de la flota. Totes són de la marca BMW.
 

L'alcalde, i els regidors de Seguretat i Territori, durant la presentació dels nous vehicles. Foto: Policia Municipal de Terrassa


La furgoneta és híbrida, i està equipada amb llums i sirenes, així com material per realitzar controls, proves d'alcoholèmia i desfibril·lador. Servirà per actuar en accidents, controls de trànsit i com a oficina d'atenció al ciutadà. També pot fer de centre comandament. 

Les 10 motos elèctriques tenen una autonomia de 160 quilòmetres i seran utilitzades pels agents districte a l'hora de patrullar. Estan equipades amb una tauleta tàctil i impressora portàtil, que permet als agents imprimir actes, normativa i denúncies al lloc mateix de l'actuació. Les de gran cilindrada seran utilitzades en serveis de vigilància i control del trànsit.

Els nous vehicles compten amb un nou logotipat, que garanteix visibilitat des de gran distància combinant els colors blau, blanc i groc. Amb aquestes incorporacions, la Policia Municipal disposa d'una flota de 81 vehicles, de la que formen part 19 cotxes patrulla, quatre furgonetes d'atestats, 29 escúters, 19 motos de gran cilindrada i 10 vehicles per a tasques de suport operatiu.