Seguretat

Fotos | La Policia Municipal de Terrassa es reforça amb 16 motos i una furgoneta d'atestats

Amb un cost d'uns 430.000 euros, són vehicles "més sostenibles, millor equipats, més visibles i més pràctics", segons l'alcalde

per La torre del Palau, 4 de juny de 2021 a les 17:00 |
Amb les noves incorporacions, la Policia Municipal arriba als 81 vehicles de flota. | Policia Municipal de Terrassa
La Policia Municipal ja té a disposició, des d'aquest divendres, una nova furgoneta d'atestats, 10 escúters elèctrics i sis motos de gran cilindrada. Les incorporacions han estat presentades en un acte on l'alcalde, Jordi Ballart, ha explicat que els nous vehicles "són més sostenibles, millor equipats, més visibles i més pràctics".

La furgoneta, una Ford Transit, ha tingut un cost de 46.210,17 euros, mentre que les motos s'han adquirit mitjançant rènting per un període de quatre anys i un cost de 395.451, 66 euros que inclou equipament i manteniment. Els escúters substitueixen 10 vehicles de rènting que ja operaven i les de gran cilindrada substitueixen a les més velles de la flota. Totes són de la marca BMW.

 

L'alcalde, i els regidors de Seguretat i Territori, durant la presentació dels nous vehicles. Foto: Policia Municipal de Terrassa


La furgoneta és híbrida, i està equipada amb llums i sirenes, així com material per realitzar controls, proves d'alcoholèmia i desfibril·lador. Servirà per actuar en accidents, controls de trànsit i com a oficina d'atenció al ciutadà. També pot fer de centre comandament. 


Les 10 motos elèctriques tenen una autonomia de 160 quilòmetres i seran utilitzades pels agents districte a l'hora de patrullar. Estan equipades amb una tauleta tàctil i impressora portàtil, que permet als agents imprimir actes, normativa i denúncies al lloc mateix de l'actuació. Les de gran cilindrada seran utilitzades en serveis de vigilància i control del trànsit.

Els nous vehicles compten amb un nou logotipat, que garanteix visibilitat des de gran distància combinant els colors blau, blanc i groc. Amb aquestes incorporacions, la Policia Municipal disposa d'una flota de 81 vehicles, de la que formen part 19 cotxes patrulla, quatre furgonetes d'atestats, 29 escúters, 19 motos de gran cilindrada i 10 vehicles per a tasques de suport operatiu.  

 

Participació