Sanitat

«Ha quedat palès que a l'Ajuntament de Terrassa li preocupen més els interessos de l'oligarquia que la salut de la ciutadania»

L'entitat Marea Blanca contraataca amb un comunicat després que el ple rebutgés donar suport a la gestió pública de MútuaTerrassa

per La torre del Palau, 2 de juny de 2021 a les 13:00 |
Una quarantena d'entitats de Terrassa van portar al ple municipal de mes de maig, una proposta en què demanaven suport al Consistori per un nou model de gestió pública per a MútuaTerrassa. La petició coincideix amb l'acabament de la concessió de CatSalut, al desembre d'aquest 2021.

Com a motiu principal, els proposants al·legaven "males praxis i una gestió nefasta" dels serveis sanitaris. Però davant es trobaven un equip de govern i una oposició contraris a la petició, mentre els regidors remarcaven la "importància" de la institució per fer arribar la sanitat a tothom. I és que la majoria de serveis de MútuaTerrassa són públics, gràcies al conveni amb la Generalitat.


En aquest context, Marea Blanca, un dels signants de la petició, assegura en un comunicat que "ha quedat palès que al Consistori li preocupen més els interessos de l'oligarquia empresarial i financera que la salut dels seus ciutadans". De part dels regidors, diuen: "Com sempre, moltes bones paraules, però cap fet, davant de la gestió nefasta per part de MútuaTerrassa".


En aquest sentit, afirmen sentir una "gran tristor, però a la vegada un convenciment" que aquest és un primer pas cap a un model "més eficient i equitatiu on el poder adquisitiu no sigui determinant en l'accés i el tipus d'assistència sanitària que rep el ciutadà".

A més, aplaudeixen l'aprovació, el dijous 27 de maig, d'una proposta similar presentada al ple municipal de Rubí. Per això, emplacen a fer el mateix a l'Ajuntament de Terrassa per "no perdre l'oportunitat de ser una ciutat capdavantera", tot posant l'exemple de la municipalització del subministrament d'aigua.


 

 

Participació