Doctor Prats, Miki Núñez, Lildami, Gemma Humet, Sense Sal o Suu, actuaran a Terrassa per Festa Major

L'Estadi Olímpic serà el principal escenari dels concerts i del Jove, a l'aire lliure i amb aforament limitat

Miki Nuñez
Miki Nuñez | Adrià Costa
Redacció
31 de maig del 2021
Actualitzat el 29 de juny a les 12:13h
La Festa Major de Terrassa ja escalfa motors i ja s'han fet públics alguns dels noms propis que pujaran als escenaris terrassencs entre el 2 i el 7 de juliol. Els més destacats són Doctor Prats, Miki Núñez, Lildami, Gemma Humet, Mabel Flores o Chacho Brodas, 
Tremendo, Balkan Paradise Orchestra, Maruja Limón, o Suu. 

Un conjunt d’actuacions musicals entre les que tenen un protagonisme molt destacat les formacions i els artistes terrassencs. Segons la regidora de cultura, Rosa Boladeras, "s’ha elaborat un programa de primer nivell en què els artistes locals i el talent femení tenen un protagonisme molt destacat".

L'Estadi Olímpic serà l'escenari dels concerts i del Jove 

Per garantir que la Festa Major sigui un espai segur, es preveu que totes les actuacions musicals es duguin a terme en espais oberts, perimetrats i amb aforaments limitats, però també amb capacitat de poder adaptar-se als canvis que es determinin des del Procicat en funció de l’evolució de la situació sanitària.

Una Festa Major oberta a nous escenaris amb la intenció d’acostar-la a la ciutadania i al territori, adequant diferents espais en funció del seu contingut o temàtica. Una de les principals novetats és que l’Estadi Olímpic serà l’escenari de bona part dels concerts de Festa Major. A més, aquest mateix espai, per les seves característiques i capacitat també acollirà la programació del Jove, que deixarà provisionalment el parc de Vallparadís per poder adaptar-se a les actuals mesures sanitàries i de prevenció.

Boladeras ha afegit que "ara es fa més necessari que mai reivindicar el talent i el potencial dels i les artistes de casa nostra i posar de manifest que Terrassa és un punt de referència cultural arreu del país amb artistes i referents musicals de gran projecció internacional". Segons la regidora, "han estat uns mesos molt complicats per a la cultura i per a la música en directe, per això ens vam comprometre a donar suport als i a les nostres artistes programant i reprogramant tot allò que fos possible i quan fos possible fer-ho". 

Programació musical

Els terrassencs Doctor Prats seran els encarregats d’iniciar la programació musical el divendres 2 de juliol, primer dia de la Festa Major 2021. El mateix dia, el també egarenc Litus presentarà el seu darrer treball Hablo tu idioma però no lo entiendo. Dissabte 3 de juliol serà el torn de Lildami, que portarà a Terrassa el seu últim treball discogràfic Viatge en espiral. També presentaran nous treballs els egarencs Chacho Brodas i Tremendo, que compartiran escenari amb dues propostes musicals terrassenques que són referència dins la cultura del Hip Hop.

I diumenge 4 de juliol serà el moment de veure en directe tres noms propis sorgits de Terrassa i que s’han fet un lloc dins l’actual panorama musical: Sense Sal, Gemma Humet i Miki Núñez. Un programa musical de Festa Major que posa de relleu l’enorme potencial dels i les artistes locals i que compta també amb un destacat protagonisme del talent femení
amb actuacions com les de Suu, Maruja Limón, Mabel Flores o Paradise Orchestra entre d’altres.

Les activitats infantils, al parc de Sant Jordi 

El parc de Sant Jordi serà l’escenari de les activitats infantils i familiars, a l’Escola Pia es desenvoluparan els actes vinculats a la Cultura Popular i la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa serà enguany l’Espai Vapor.

El Recinte Firal de Terrassa tornarà a acollir aquest any l’exposició de la Cultura Popular impulsada per la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa. Una mostra que es podrà visitar entre el 20 de juny i l’1 de juliol com a activitat prèvia a la Festa Major, oferint als terrassencs i les terrassenques una gran oportunitat per veure reunit, en un únic espai, l’imaginari festiu de la ciutat abans de la seva participació, a partir del 2 de juliol, en les activitats de Festa Major.

A més, la plaça del Rector Homs, l’Escola Vallès o equipaments culturals com els teatres Principal i Alegria, l’Auditori Municipal o la Casa Alegre de Sagrera també seran espais destacats dins la programació de la Festa Major d’aquest any.