Habitatge

La desnonen i denuncia que la volen reallotjar en un pis compartit on només hi cap una de les seves dues filles

La Laura va fugir dels maltractes de la seva parella i té una discapacitat del 33%, però no és inclosa a la llista de persones vulnerables

per Marc Solé, Terrassa | 31 de maig de 2021 a les 09:00 |
La Laura i les seves filles van ocupar una casa el 28 d'abril i aquest 28 de maig les van fer fora de l'hostal on estaven provisionalment. | Pixabay
Fugint de maltractes de la seva parella, a qui mai va denunciar, la Laura Morato, veïna de Terrassa, explica a LaTorre que va ocupar una casa el passat 28 d'abril acompanyada de les seves filles, de 14 i 21 anys. El seu cas és d'aquells que demostren la complexitat de la crisi de l'habitatge i les dificultats burocràtiques per posar-hi fi.

El pis era, per "mala sort", propietat de l'Ajuntament, prossegueix, de manera que Serveis Socials la va reallotjar en un hostal del Roc Blanc per un període d'un mes que finalitzava aquest divendres, 28 de maig. Aquest mateix dia s'instal·lava a casa d'una amiga que l'acull, com a molt, fins aquest dimarts, 1 de juny.


Tot i això, explica que el Consistori, escudat en la petita paga de 524 euros que ella rep per un 33% de discapacitat després de ser operada d'una hèrnia, no la identifica com a persona vulnerable i no la inclou a la llista de famílies en risc d'exclusió per aconseguir-li un pis de protecció oficial.

I en la solució rau el problema. L'entitat ProHabitatge, amb el vistiplau de l'Ajuntament, segons la Laura, li ha trobat un pis compartit per a sis persones -ni més, ni menys- al barri de Can Parellada... En què ja hi viu una família de quatre membres, de manera que només podria entrar-hi amb una de les seves filles. Per això, critica la "immoralitat" de la proposta, la qual, diu, contempla la separació de la família, ja que fan quedar una de les filles a l'hostal.


En aquest context, la denunciant assegura que "no vol que li regalin un pis", però tampoc es vol quedar al carrer amb les seves filles per falta d'alternatives. La seva reclamació, conclou, és la d'un habitatge "digne" en família, tenint en compte que "ha treballat sempre i s'ha buscat la vida".

 

Participació