Ca n'Anglada i la «sensació d'inseguretat» porten al debat al ple de Terrassa

S'ha aprovat una proposta del PSC per reforçar la Policia Municipal i combatre les desigualtats als barris

Ca n'Anglada
Ca n'Anglada | GSV
28 de maig del 2021
Actualitzat el 31 de maig a les 10:18h
L'augment dels actes vandàlics en alguns barris de Terrassa, en especial a Ca n'Anglada, ha portat cua al ple municipal d'aquest dijous després d'una proposta del PSC que demanava "reduir la desigualtat i reforçar la policia municipal" per combatre la "sensació d'inseguretat". Així, tot i que s'ha aprovat, ha portat al debat entre govern i oposició.

El primer tinent d'alcalde, Isaac Albert, ha criticat que els socialistes "posessin solucions fàcils a problemes complexos", i ha demanat treure aquest debat de l'agenda pública "ja que hi ha discursos que aprofiten uns altres", als que no ha anomenat, però que tothom ha entès. Tot i això, ha assegurat que "en la part social hi estan totalment d'acord".

El regidor socialista Javi García ha assegurat que "el que dóna més dinamita a aquests partits fer veure que no passa res" i ha a assegurat que el pla de barris "que la Generalitat es va carregar" han ocasionat problemes socials en alguns barris. Albert ha ho ha negat assegurant que a Ca n'Anglada "es va dur a terme un pla de molts milions".

El regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, ha assegurat que segons les dades, Terrassa és una de les ciutats més segures de l'Estat. Amb relació a les demandes del PSC, ha assegurat que les càmeres unipersonals i de vigilància s'instal·laran es posaran en funcionament pròximament. També ha remarcat eines de cohesió social com les xerrades en centres educatius de la Policia Municipal.

En l'àmbit de les votacions, PSC, Tot per Terrassa i Ciutadans han votat a favor de tots els acords, mentre que Esquerra Republicana ha dit "no" als acords u i dos, i Junts per Terrassa ha fet el mateix amb el segon acord. Llegeix sota aquestes línies el vuit acords que componen la proposta dels socialistes i que ha estat aprovada en la totalitat.

Primer.- En el marc del projecte de millora integral de la policia municipal, reforçar i adequar les unitats operatives, com la USOP, a les necessitats reals de la societat actual, redistribuint els recursos necessaris per garantir la convivència i la seguretat, accelerar en el possible la instal·lació de càmeres unipersonals i cascs pels agents, i altres mitjans de protecció que sigui necessari.

Segon.- Accelerar, en la mesura del possible, la instal·lació de càmeres de seguretat.

Tercer.- Mostrar tot el recolzament als agents de la Policia Municipal.

Quart.- Fer difusió de l’oferta municipal d’activitats i programes educatius de foment de l’educació en els valors del civisme, el respecte i la no violència, que, amb els coneixements tècnics i la col·laboració dels cossos policials, contribueixen a la prevenció, la detecció i la solució dels actes delictius i d’incivisme que puguin produir-se a l’entorn i que afectin a qualsevol membre de la comunitat educativa, sempre en col·laboració amb els centres educatius de la ciutat.

Cinquè.- Analitzar tots els indicadors de desigualtat a la ciutat i, alhora, fomentar programes comunitaris a les zones prioritàries, amb participació de les entitats que facilitin la cohesió social amb un increment del civisme, responsabilitat i autoestima individual i social.

Sisè.- Avançar en el projecte d’una escola de segona oportunitat.

Setè.- Continuar amb les intervencions urbanístiques i arquitectòniques als barris amb més desigualtats.

Vuitè.- Traslladar aquesta proposta de resolució a totes les associacions de veïns/es, associacions de comerciants, centre educatius i associacions de mares i pares de la ciutat