El ple de Terrassa dona llum verda a les ajudes econòmiques pels sectors de la ciutats més afectats per la Covid-19

Per un valor de un milió d'euros, se'n beneficiaran autònoms, microempreses i empreses d'oci nocturn

28 de maig del 2021
El ple municipal de Terrassa ha aprovat, aquest divendres 28 de maig, les bases per a subvencions dirigides a autònoms, microempreses i empreses d'oci nocturn de la ciutat afectades per la crisi de la Covid-19. Amb aquesta acció, el Consistori pretén "fomentar la reactivació econòmica dels establiments i serveis" en un moment de vulnerabilitat socioeconòmica.

Tal com ha explicat la segona tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat, Núria Marín, ha explicat que les subvencions es dividiran en dues convocatòries: en primer lloc, els autònoms i les microempreses es repartiran 720.000 euros amb un màxim de 1.000 euros per negoci. L'altra part correspon a l'oci nocturn, que es repartirà 160.000 euros: d'aquests, 120.000 es repartiran entre els sol·licitants, i 40.000 s'adjudicaran en funció de les empreses amb aforament major o menor a 500 persones.

La proposta s'ha aprovat per unanimitat entre els grups municipals. Ciutadans ha aplaudit la mesura i ha recordat que és fruit d'un acord entre grups municipals i els agents econòmics. A banda, ha recordat la resiliència de les empreses i els autònoms malgrat les dificultats del moment.

Amadeu Aguado, del PSC, ha anunciat un "sí crític" tenint en compte que les dotacions, tenint en compte la gran quantitat d'empreses que hi ha a la ciutat, "no aixecaran persianes que ja estan abaixades". Junts per Terrassa no ha intervingut, però hi ha votat a favor.