El ple de Terrassa autoritza la compra de dos autobusos de segona mà per evitar aglomeracions en línes amb alta demanda

Es trobaran a la reserva i en èpoques de baixa demanda substituiran vehicles fora de servei

28 de maig del 2021
El Ple Municipal de Terrassa aprovat aquest divendres el Decret d'Alcaldia per autoritzar la compra de dos autobusos de segona mà per part de TMESA, l'empresa municipal de transport egarenca.

Tal com ha explicat la regidora de Transport, Lluïsa Melgares, la compra ve motivada per la pandèmia, tenint en compte que s'ha hagut d'augmentar el servei per tenir més capacitat en línies on és difícil mantenir les distàncies de seguretat entre passatgers. A l'estiu, en què baixa la demanda, es trobaran a la reserva per si cal substituir vehicles avariats o fora de servei per altres motius.

Aquesta adquisició arriba després que al ple d'abril, l'Ajuntament aprovés la compra de 14 autobusos, per valor de cinc milions d'euros. Amb aquests nous vehicles es vol donar compliment al compromís de renovació progressiva dels vehicles de l'empresa TMESA per autobusos menys contaminants. En concret, seran nou autobusos habituals, tres d'articulats i dos microbusos. Així, el 2022 el servei sumarà un total de 33 vehicles híbrids que suposaran el 47% de la flota d'aquesta tecnologia.