Medi Ambient

Arriba la 30a edició de la Setmana del Medi Ambient de Terrassa amb l'estalvi de plàstic al focus

La cita culminarà amb una visita guiada i una neteja a l'Anella Verda

per La torre del Palau, 28 de maig de 2021 a les 09:00 |
La setmana culminarà amb una visita guiada i una neteja de l'Anella Verda. | Aj. Terrassa
Terrassa torna a celebrar la Setmana del Medi Ambient, que aquest any assoleix el seu 30è aniversari sota el lema "Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans!. Després d'una programació totalment virtual a causa de la pandèmia l'any passat, enguany, les activitats, que tindran lloc entre el 31 de maig i el 6 de maig, seran en format híbrid. D'aquesta manera, hi haurà una majoria d'activitats presencials, però també se celebraran conferències virtuals. 

Dilluns, 31 de maig, se celebrarà un webinar sobre residus al Vallès Occidental, i el 2 de juny hi haurà el taller familiar "Fem un forn solar" i es projectarà la pel·lícula La mujer de la montaña. També es preveu una conferència telemàtica sobre energia fotovoltaica. El dijous 3 de juny serà el torn del taller familiar "Escapem dels plàstics". Una de les activitats noves será el "Didaltruck", un servei mòbil d'assessorament tèxtil que s'instal·larà a la plaça del Primer de Maig, de cinc a vuit de la tarda, per ensenyar a reparar, reconvertir i transformar peces de roba.


El cap de setmana, el protagonisme serà pels entorns de Terrassa, a l'anomenada Anella Verda: dissabte 5 de juny s'hi farà un itinerari per mostrar la biodiversitat del terme municipal, i el mateix dia s'impartirà un webinar sobre com prescindir del plàstic i es projectarà la pel·lícula Bikes. Per acabar, el diumenge 6 de juny s'ha organitzat una jornada de neteja per l'Anella Verda. El 9 de juny, se celebrarà una conferència sobre l'impacte del canvi climàtic en la disponibilitat de l'aigua a Catalunya. Consulta en aquest enllaç tota la programació prevista.

La Setmana del Medi Ambient a Terrassa


Terrassa va ser una de les primeres ciutats de Catalunya en organitzar una Setmana del Medi Ambient, amb una programació estable, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora el 5 juny. En tots aquests anys, amb unes 400 activitats, es calcula que s'han mobilitzat unes 300.000 persones. De fet, la Festa del Medi Ambient del Parc de Vallparadís aplegava unes 13.000 persones abans de la Covid-19.

www.terrassa.cat/mediambient.

 

Participació