El ple de Terrassa aprova modificar el POUM per permetre la creació d'habitatge i oficines en locals comercials

La proposta s'ha aprovat per unanimitat

La mesura s'aplicarà, en una primera fase, als barris de Sant Pere i Sant Pere Nord, la Maurina i Ca n'Anglada.
La mesura s'aplicarà, en una primera fase, als barris de Sant Pere i Sant Pere Nord, la Maurina i Ca n'Anglada. | Roger Navarro
28 de maig del 2021
Evitar la desertització dels carrers de Terrassa i revertir l'augment de la xifra de locals buits als eixos comercials catalogats com a eixos cívics. Aquest és l'objectiu de la proposta del govern municipal, presentada pel regidor d'Urbanisme, Carles Caballero, al ple d'aquest divendres.

A través d'una modificació del POUM, es permetrà l'ús de locals buits en plantes baixes com a habitatges de protecció pública o adaptats a persones amb mobilitat reduïda, i també com a oficines per a consultories, bancs o immobiliàries. El document regulador prohibia, des del 2003 aquest últim ús. D'aquesta manera, "es donarà vida als locals", ha afegit Caballero.

Segons el mateix regidor, la proposta està recolzada pels agents econòmics de la ciutat, com la Cambra de Terrassa o la patronal Cecot. Els partits de l'oposició també han aplaudit la modificació i han votat a favor. Ciutadans n'ha destacat que era una proposta liberal i el PSC, en canvi, ha apuntat que era "massa liberal" i ha criticat que no s'havia donat prou temps per a treballar-la. Tot i aquests apunts, s'ha aprovat per unanimitat.

La regidora de Comerç, Niki Ramírez, ha afegit que aquesta modificació s'aplicarà, primer, en locals buits dels barris de Sant Pere, Sant Pere Nord, Ca n'Anglada i la Maurina. L'objectiu del govern, ha dit, és que "cap local estigui buit", sobretot en carrers amb "tradició comercial".