Arrenca el 40èFestival de Jazz de Terrassa amb un cartell de luxe, 23 concerts i nous escenaris

La nova edició de la històrica cita egarenca s'allargarà fins al 13 de juny

El 40è Festival de Jazz de Terrassa se celebra entre aquest dijous 27 de maig i el 13 de juny.
El 40è Festival de Jazz de Terrassa se celebra entre aquest dijous 27 de maig i el 13 de juny. | Marc Solé
27 de maig del 2021
La quarantena edició del Festival de Jazz de Terrassa ja és a punt. La ciutat, amb la Nova Jazz Cava com a punt neuràlgic un any més, acull una vintena de concerts des d'aquest dijous 27 de maig i el 13 de juny. Artistes internacionals, però també locals i emergents protagonitzaran un dels "buc insígnia" de Terrassa, tal com va definir el festival Jordi Ballart, dies enrere.

Després de conèixer-se, dies enrere, els dos concerts que acollirà el Teatre Principal, el passat 13 de maig es va destapar tota la programació en un acte en què la coordinadora del festival, Susanna Carmona i la presidenta dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Maria Mirald, van presentar el cartell d'artistes i van mostrar unes altes expectatives per aquesta edició d'una cita història i que el 2020 es va traslladar al setembre, en què es va celebrar en format reduït i cenyit a unes restriccions més estrictes que les actuals.

L'edició d'enguany, doncs, contempla la majoria de concerts a la Nova Jazz Cava, amb un aforament de 100 espectadors, al Teatre Principal, on n'hi caben 300, i a Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses. Hi haurà horaris de matí i de vespre, amb concerts entre les 19 i les 21 h, però també a les 11 i les 12 h els caps de setmana. Les entrades estan a la venta en aquest enllaç.

Molts dels que integren la programació són artistes que estaven previstos per l'edició passada. Per això hi destaca la presència d'artistes internacionals com els novaiorquesos Trudy Lynn i Theo Hill, així com el trombonista italià Gianluca Petrella o el guitarrista belga Philip Catherin. També ha recordat que com el "mite" Billy Cobham actuarà 18 anys més tard a la ciutat, i també ho farà La Locomotora Negra, en el seu concert número 81 a Terrassa abans de la seva retirada, ja anunciada. Aquests dos últims concerts se celebraran al Teatre Principal.