40 pacients ingressats als hospitals de Terrassa per Covid-19 amb risc de rebrot moderat: les dades de l'estiu, cada cop més a prop

En set dies s'han detectat un centenar de casos, lluny dels 263 de fa dues setmanes

Els indicadors epidemiològics es troben en una tendència a la baixa.
Els indicadors epidemiològics es troben en una tendència a la baixa. | Adrià Costa
26 de maig del 2021
Actualitzat el 02 de juny a les 9:34h
La tendència a la baixa dels indicadors epidemiològics ja no és notícia, ja que és la tònica dels últims recomptes: des de principis de maig, les dades han experimentat una regressió amb què l'evolució fa recordar a la situació que es va viure a l'estiu.

Actualment, la xifra d'ingressats als hospitals és de 40, una xifra similar a la de principis de setembre, però que amb la tendència de les últimes setmanes (fa un mes n'hi havia un centenar), pot baixar ràpidament fins a la trentena que hi havia a mitjans d'agost. D'aquests, nou es trobes a les UCI, on hi havia arribat a haver 26 pacients, i que actualment acullen el registre d'ingressats més baix des del setembre.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 11 pacients a planta i tres a l'UCI. Dos més es troben en hospitalització domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 17 pacients a planta, sis a l'UCI tres a la Unitat de Semicrítics i un en atenció domiciliària.

Pel que fa al risc de rebrot, actualment se situa en 89 punts, el registre més baix des del 25 de juliol del 2020. Des d'aleshores s'han produit altibaixos, però mai havia baixat de 100 punts, que és el límit per considerar l'indicador "moderat". A principis de maig s'havia situat a 446 punts, i a l'octubre es va arribar al pic amb 1.170. Pel que fa a la velocitat de contagi es manté per sota de l'1 que recomana l'OMS, i actualment és de 0,7, registre en què s'ha mantingut estable les darreres setmanes.

Durant l'última setmana s'han registrat 101 nous positius, molts menys que a les dues anteriors, en què se'n van detectar 170 i 263, respectivament. Així, en poc més de 4.000 PCR i testos d'antígens, s'ha produït una positivitat del 2,48%, una de les més baixes de l'últim any.