Ciència i Tecnologia

Vöbu, el mini-robot terrassenc que alerta de la necessitat de ventilar interiors

Els seus creadors impulsen una campanya de micromecenatge per finançar el projecte

per La torre del Palau, 25 de maig de 2021 a les 09:00 |
El mini-robot Vöbu detecta el nivell de contaminació en llocs tancats. | Matadepera.cat
Vöbu és el nom d'un mini-robot dissenyat pel terrassenc Pau López i la matadeperenca, tots dos exalumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya. El dispositiu detecta els nivells de contaminació en interiors i emet un avís quan es necessita ventilar l'estança.

El passat 3 de maig, els seus creadors van iniciar una campanya de crowdfounding a Ulule per realitzar el projecte. En menys de 48 hores ja va aconseguir el seu objectiu, i aquest dilluns 24 de maig ja acumulava 7.400 euros, un 142% dels 5.200 euros que esperaven aconseguir. En cas de superar la meta en un 150%, els seus creadors prometen crear exemplars de diferents colors més enllà del blanc actual.Cal destacar que la miltinacional Zehnder Group, de sistemes de ventilació i qualitat de l'aire, va voler formar part de la iniciativa i es va convertir en el primer participant de la campanya de micromecenatge. També recolzen el projecte empreses del sector de la robòtica, com Ro-botica o eSTEAM, aixì com l'Associació Espanyola per la Salut, el Confort i la Qualitat d'Ambient Interior, la qual atorga el segell de recomanació.


A la pàgina, Vöbu es defineix com a "projecte de robòtica educativa nascut a Terrassa". I és que el mini-robot pot adquirir-se per muntar a casa, en un procés "fàcil i sense soldadures". També es pot comprar ja muntat.

 

Participació