Vöbu, el mini-robot terrassenc que alerta de la necessitat de ventilar interiors

Els seus creadors impulsen una campanya de micromecenatge per finançar el projecte

El mini-robot Vöbu detecta el nivell de contaminació en llocs tancats.
El mini-robot Vöbu detecta el nivell de contaminació en llocs tancats. | Matadepera.cat
Redacció
25 de maig del 2021
Vöbu és el nom d'un mini-robot dissenyat pel terrassenc Pau López i la matadeperenca, tots dos exalumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya. El dispositiu detecta els nivells de contaminació en interiors i emet un avís quan es necessita ventilar l'estança.

El passat 3 de maig, els seus creadors van iniciar una campanya de crowdfounding a Ulule per realitzar el projecte. En menys de 48 hores ja va aconseguir el seu objectiu, i aquest dilluns 24 de maig ja acumulava 7.400 euros, un 142% dels 5.200 euros que esperaven aconseguir. En cas de superar la meta en un 150%, els seus creadors prometen crear exemplars de diferents colors més enllà del blanc actual.


Cal destacar que la miltinacional Zehnder Group, de sistemes de ventilació i qualitat de l'aire, va voler formar part de la iniciativa i es va convertir en el primer participant de la campanya de micromecenatge. També recolzen el projecte empreses del sector de la robòtica, com Ro-botica o eSTEAM, aixì com l'Associació Espanyola per la Salut, el Confort i la Qualitat d'Ambient Interior, la qual atorga el segell de recomanació.


A la pàgina, Vöbu es defineix com a "projecte de robòtica educativa nascut a Terrassa". I és que el mini-robot pot adquirir-se per muntar a casa, en un procés "fàcil i sense soldadures". També es pot comprar ja muntat.