El risc de rebrot a Terrassa passa d'«alt» a «moderat» per primer cop des del juliol passat

Als hospitals hi ha 62 ingressats, 10 dels quals a l'UCI

L'última setmana s'han detectat 115 contagis, una tercera part dels que es van detectar fa dues setmanes.
L'última setmana s'han detectat 115 contagis, una tercera part dels que es van detectar fa dues setmanes. | Roger Navarro
24 de maig del 2021
En ple període d'estancament de les dades epidemiològiques de la pandèmia, els indicadors segueixen perdent força i es van acostant a nivells similars als que hi havia a l'estiu del 2020. A l'últim recompte, el que més crida l'atenció és el risc de rebrot, que passa a situar-se a nivell "moderat" per primer cop des del juliol passat.

Així, actualment és de 95 punts (per sota de 100 ja no es considera alt), la mateixa xifra que hi havia el 26 de juliol de 2020. Des d'aleshores, no havia tornat a ser tan baix. A principis de maig se situava en 446 punts, al gener va arribar als 690, i a l'octubre es va produir el pic, amb 1.170 punts. Pel que fa a la velocitat de contagi, és de 0,67 per quart dia consecutiu després de mantenir-se entre els 0,7 i els 0,8 durant dues setmanes. Per sota de l'1, la pandèmia es considera sota control.

Als hospitals hi ha 62 ingressats, 10 dels quals a l'UCI. La xifra de pacients crítics és la més baixa des de l'agost, mentre que la dada global és la segona més baixa des del setembre de 2020. El 9 d'octubre es va passar de 100 hospitalitzats i no se'n va baixar fins a finals d'abril. A l'Hospital de Terrassa hi ha 17 persones ingressades a planta i dues a l'UCI, així com una en atenció domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 30 pacients a planta, vuit a l'UCI, dos a la Unitat de Semicrítics i dos més en hospitalització a domicili.
 

Evolució del risc de rebrot a Terrassa. Foto: Salut


L'última setmana s'han registrat 115 contagis, xifra inferior als 198 i 313 que es van detectar en les dues últimes. Amb aquestes, es comptabilitzen 19.528 casos des de l'inici de la pandèmia a Terrassa. En aquests set dies s'ha registrat una positivitat del 2,63% en 5.000 PCR i testos d'antígens. Aquest divendres la positivitat era del 2,85%, baixant del 3% per primer cop des del juliol de 2020. Per sota del 5%, l'OMS considera la pandèmia sota control.

Pel que fa a les defuncions, no se'n han produït durant el cap de setmana, de manera que el registre se situa en 542. En les últimes tres setmanes n'hi ha hagut dues, sis i cinc, respectivament. Tot això, mentre la vacunació avança i segons Salut, 34.381 egarencs han rebut ja la pauta completa.