«S'han oblidat d'ell»; la PAH denuncia l'«abandonament» de l'Ajuntament de Terrassa a un veí desnonat

L'entitat denuncia que el Consistori només li ofereix "busqui un pis i l'ajudaran a pagar el primer mes"

Desnonament de l'Ibu, el passat dimecres 12 de maig.
Desnonament de l'Ibu, el passat dimecres 12 de maig. | PAH Terrassa
21 de maig del 2021
Actualitzat el 09 de juny a les 17:21h
El passat 12 de maig, els Mossos desnonaven l'Ibu del seu pis del carrer Girona, al barri de Sant Pere Nord de Terrassa. Ho feien, segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), amb un desplegament que semblava "que anessin a detenir terroristes". Una setmana després, tal com denuncien fonts de l'entitat en declaracions de LaTorre, l'Ajuntament "s'ha oblidat d'ell".

Actualment, segons ha pogut saber aquest mitjà, l'Ibu, que no té ingressos, viu a casa d'un amic que no el pot acollir per molt temps. Mentrestant, afegeixen: "L'Ajuntament li diu que busqui un pis i l'ajudaran a pagar el primer mes". La possibilitat d'allotjament, per ara, és impossible per manca de llits als albergs municipals com l'Andana. També critiquen que "l'assistenta social no s'hi ha posat en contacte tot i pactar-hi una cita el dimarts 18 de maig".

L'home, d'origen senegalès, havia ocupat l'habitatge, propietat de la SAREB, feia més de cinc anys després que l'alliberés la PAH, i ara, lamenten, ha estat desnonat malgrat la moratòria estatal vigent fins el 9 d'agost i "abandonat" pels serveis municipals. Es tracta d'una persona "integrada i amb ganes de viure dignament", defensa la PAH, la qual "va patir un desnonament salvatge".

Des de l'entitat, que no va poder aturar el desnonament de l'Ibu, asseguren que "a Terrassa es produeixen entre cinc i set desnonaments a la setmana" i irònicament sentencien "no sabem si al jutjat se li lien els papers", ja que la moratòria, a jutjar pels fets, no s'està fent efectiva. Aquest dijous, membres de l'entitat s'han manifestat al Raval de Montserrat per mostrar la seva indignació i protestar contra una situació que cataloguen d'"inadmissible".