Terrassa ajudarà microempreses, autònoms i el sector de l'oci nocturn amb un milió d'euros

S'espera obrir la convocatòria a finals de juny i es contractaran persones a l'atur per agilitzar el procés de tramitació

Ajuntament de Terrassa.
Ajuntament de Terrassa. | Roger Navarro
Redacció
20 de maig del 2021
Actualitzat el 28 de maig a les 10:38h
El Ple Municipal de Terrassa de maig aprovarà les bases per a subvencions dirigides a autònoms, microempreses i empreses d'oci nocturn de la ciutat afectades per la crisi de la Covid-19. Amb aquesta acció, el Consistori pretén "fomentar la reactivació econòmica dels establiments i serveis" en un moment de vulnerabilitat socioeconòmica.

Amb un valor d'un milió d'euros les subvencions es dividiran en dues convocatòries: els autònoms i les microempreses es repartiran 720.000 euros amb un màxim de 1.000 euros per negoci. L'altra part correspon a l'oci nocturn, que es repartirà 160.000 euros: d'aquests, 120.000 es repartiran entre els sol·licitants, i 40.000 s'adjudicaran en funció de les empreses amb aforament major o menor a 500 persones.

Per facilitar la tramitació, es contractaran persones a l'atur per atendre i resoldre totes les sol·licituds rebudes amb agilitat. La tramitació del pagament es farà amb declaracions responsables, i se'n comprovarà la veracitat a posteriori.

Aquests detalls es van conèixer aquest dijous a la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. Un cop aprovades al Ple, es preveu que les convocatòries s'obrin l'última setmana de juny i es mantinguin obertes durant el juliol perquè els interessats s'hi apuntin.