Terrassa recuperarà l'històric Teatre Regina gràcies a un acord entre l'Ajuntament i El Social

Les obres finalitzaran al desembre i l'espai acollirà activitats municipals i de l'entitat, com els Pastorets

La sala es troba a la seu del Centre Cultural El Social, al carrer de la Font Vella.
La sala es troba a la seu del Centre Cultural El Social, al carrer de la Font Vella. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
19 de maig del 2021
L'Ajuntament de Terrassa i el Centre Cultural El Social han signat un conveni per accelerar la remodelació del Teatre Regina, un equipament situat a l'interior del local de l'entitat, al carrer de la Font Vella, que fa deu anys que es troba en obres intermitents.

Les obres, que s'allargaran fins al desembre, permetran recuperar un espai cultural emblemàtic de la ciutat, que havia acollit locals com el Cinema Regina o el Bingo del mateix nom. El Consistori preveu invertir-hi dues partides que sumin 500.000 euros, provinents dels romanents del superàvit municipal.

La reconstrucció va començar el 2012 amb un cost total d'1,6 milions d'euros, dels quals se n'han executat, en actuacions aïllades, 750.000 provinents d'aportacions personals, ajudes i fons culturals. Amb la signatura d'aquest acord es preveu instal·lar la climatització de la sala, electricitat i l'equip de llums de l'escenari i les butaques. Així, només faltaran els acabats i el vestit escènic.

Quan finalitzin els treballs, l'Ajuntament i El Social compartiran l'espai a parts iguals mitjançant un contracte de 30 anys. Les activitats d'El Social que fins ara se celebraven en espais municipals com els històrics Pastorets, que se celebraven al Teatre Principal, passaran a celebrar-se al nou Teatre Regina. El nou espai també s'hi programaran activitats de la temporada d'Arts Escèniques, assajos o residències artístiques promogudes per l'Ajuntament.

Per a l'alcalde, Jordi Ballart, amb aquesta acció "la ciutat recupera una part de la seva història a través d'un equipament de primer nivell que ampliarà i diversificarà l'oferta cultural". Pel president d'El Social, l'acord permetrà complir "un objectiu pel qual l'entitat ha treballat molt temps i donarà sortida a l'activitat cultural d'El Social i de Terrassa".