La pandèmia continua afluixant i condueix Terrassa cap a les xifres de l'estiu

El risc de rebrot i la xifra d'ingressats són els indicadors que més baixen

Als hospitals egarencs hi ha 66 pacients ingressats, la meitat que dues setmanes enrere.
Als hospitals egarencs hi ha 66 pacients ingressats, la meitat que dues setmanes enrere. | Adrià Costa
19 de maig del 2021
Actualitzat el 21 de maig a la 13:07h
Les dades epidemiològiques de Terrassa continuen en una tendència a la baixa i s'apropen a les que es van assolir a l'estiu del 2020, amb una incidència testimonial. A l'últim recompte baixen un cop més tots els indicadors, però els que més ho fan són la xifra d'ingressats i el risc de rebrot.

Actualment, els hospitals de Terrassa atenen 66 pacients, la xifra més baixa des del setembre del 2020, però encara més el doble de la trentena que hi havia a mitjans d'agost. La xifra, però, està caient ràpidament: fa dues setmanes n'hi havia un centenar, i aquest dilluns 17 de maig, 81. D'aquests 15 es troben a l'UCI, molt per sota del pic de 26 al que es va arribar a l'abril, i a la mitjana de les últimes setmanes.

A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 24 pacients a planta, nou a l'UCI, quatre a la Unitat de Semicrítics, i tres més en hospitalització domiciliària. A l'Hospital de Terrassa hi ha 19 pacients a planta, cinc pacients a l'UCI i dos més en hospitalització domiciliària.

El risc de rebrot també està baixant a passos agegantats i actualment es troba en 143 punts, molt per sota dels 446 de fa dues setmanes i del pic de 690 del gener. Aquest dilluns arribava als 173 i se situava per sota dels 200 punts per primer cop des de principis de desembre. A l'estiu es va enfonsar per sota de 100 per últim cop, i després de mantenir-se durant tot el juny entorn de 30 punts, a l'agost ja no va tornar a baixar de 160. La velocitat de contagi (Rt) també es troba baixa i sense variacions l'última setmana: es troba en 0,73 punts, lluny del pic del 2021, que és d'1,45.

L'última setmana s'han registrat nous 170 positius, un dels registres més baixos d'aquest any, però encara el triple dels que es van registrar a mig estiu. A les dues anteriors se n'havien detectat 262 i 427, respectivament. Així, en els últims set dies s'ha produït una positivitat del 3,27% en poc més de 6000 proves. Aquest percentatge és el més baix de l'últim mig any. La setmana passada queia fins al 4,09, i al febrer s'arribava al pic, fregant l'11%.

La nota negativa és la de les defuncions: des d'aquest dilluns, Salut comptabilitza quatre nous veïns de Terrassa morts, que eleven la xifra de defuncions a la ciutat a 541 des de l'inici de la pandèmia. Les dues anteriors setmanes se'n van registrar cinc i dos, respectivament.