L'energia renovable, requisit per les empreses que es presentin al concurs públic de subministrament elèctric de Terrassa

El nou contracte tindrà un valor d'11,6 milions i estipula un consum un 34% inferior que l'actual

Redacció
19 de maig del 2021
La Comissió de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, celebrada aquest dilluns, va acordar elevar al ple municipal la prorrogació del contracte municipal de subministrament elèctric. Així, les empreses Audax Renovables i Nexus Energia, que treballen amb el Consistori des del 2017, veuran ampliat el seu compromís fins a l'adjudicació del nou contracte via concurs.

Ara bé, pel concurs que definirà el nou contracte, s'ha establert que les empreses participants hauran de treballar exclusivament amb energies renovables, i es demanarà una millora del preu regulat. Tindrà una durada de dos anys prorrogable a dos més, amb un valor d'11,6 milions d'euros, amb un consum de 20.589 MWH/any que no generarà emissions CO2. El consum previst es veu reduït en més de 10.000 MWh anuals per l'estalvi que ha suposat el nou enllumenat públic de la ciutat, basat en tecnologia LED.

A més, incorpora dues activitats que l’Ajuntament podrà exercir en un futur: l’autoconsum compartit d’energia elèctrica solar fotovoltaica, tant si el Consistori és el titular de la instal·lació de generació o no, i la participació en comunitats d’energies renovables o en comunitats ciutadanes d’energia.

A banda, l'objectiu del Consistori és considerar l'energia com un bé social, on la ciutadania i les empreses puguin produir, emmagatzemar i vendre la seva energia renovable, a part de consumir-la. D'aquesta manera, la ciutat s'adaptarà als canvis en el sistema elèctric espanyol amb relació a la transició energètica, on el model de generació i distribució adquireixen importància, apunten fonts municipals.

El regidor d'Energia, Carles Caballero, creu que aquest contracte "reforça el compromís de l’Ajuntament per fer una transició energètica real. Les condicions que estableix ens situen en el segle XXI de veritat i, a més, serveix per afavorir la competència real en el mercat
energètic".