Ple Municipal

Junts per Terrassa proposarà que les treballadores municipals gaudeixin de permisos per dolor menstrual

La formació apunta que són una realitat "amagada i silenciada"

per La torre del Palau, 18 de maig de 2021 a les 12:00 |
Junts per Terrassa proposarà a la pròxima Junta de Portaveus la posada en marxa d'un permís de flexibilització menstrual a les treballadores municipals. Així, s'evitaria que s'hagin demanar dies d'indisposició o fins i tot de vacances per regles doloroses.

En un comunicat, des de la formació expliquen que les molèsties esporàdiques de la menstruació són una realitat "sovint amagada i silenciada", ja que no formen part de cap malaltia. Després de l'acord de junta de portaveus aprovat contra la pobresa menstrual, la formació demana l'adhesió de la resta de grups "per garantir el dret a la salut i benestar" de les afectades.


Així, s'emmirallen en l'Ajuntament de Girona, que després d'un acord amb els sindicats, ha acordat aprovar pròximament un permís de vuit hores al mes, el qual permetrà flexibilitzar l'horari sense presentar cap justificant mèdic. En aquest cas, les hores s'hauran de recuperar al llarg dels tres mesos següents.

Els acords es traslladaran als sindicats amb representació a l'Ajuntament per estudiar una possible incorporació a la Mesa de negociació col·lectiva, com ja s'ha fet a Girona. També s'instarà l'estat espanyol a aplicar un permís retribuit no recuperable per aquest motiu.


 

 

Participació